A- A+
Ξανά στην αγορά επενδυτικά προϊόντα με εγγύηση κεφαλαίου - Ποδαρικό από ΕΤΕ

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας από τα «ράφια» των τραπεζών, τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου επανέρχονται στην ελληνική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν με τα προγράμματα αυτά ο καταθέτης είχε διασφαλισμένο το αρχικό κεφάλαιο της επένδυσης και έπαιζε ένα στοίχημα σε σχέση με την πορεία ενός δείκτη.

Εάν αυτό του έβγαινε, κέρδιζε ένα συγκεκριμένο επιτόκιο ή μία απόδοση ανάλογη της ανόδου ή της πτώσης του συνδεδεμένου χρηματοικονομικού δείκτη.

ADVERTISEMENT

Η διαφορά σήμερα

Στην τρέχουσα συγκυρία η λογική προσδιορισμού της απόδοσης παραμένει ως έχει.

Αυτό που αλλάζει όμως είναι ότι για να κερδίσει κάποιος μία ικανοποιητική απόδοση θα πρέπει να αναλάβει ένα βαθμό ρίσκου.

Στο πλαίσιο αυτό, τα νέα προγράμματα της κατηγορίας δεν προσφέρουν εγγύηση επί του 100% του αρχικού κεφαλαίου της επένδυσης, αλλά επί ενός χαμηλότερου ποσοστού.

Όσο πιο μεγάλο το ποσοστό της εγγύησης, τόσο καλύτεροι θα είναι οι όροι του προϊόντος σε σχέση με την τελική απόδοσή του.

ADVERTISEMENT

Το πρώτο λανσάρισμα

Το πρώτο προϊόν αυτής της κατηγορίας , με την ονομασία «Επενδυτικό Νέας Γενιάς», ξαναφέρνει στην ελληνική αγορά η Εθνική Τράπεζα.

Το νέο προϊόν θα διατίθεται κάθε δύο εβδομάδες και οι εγγραφές θα γίνονται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

- Ελάχιστο ποσό κατάθεσης 1.000 ευρώ

- Διάρκεια 3 έτη

- 90% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη

- Τελική απόδοση ίση με το 50% της ανόδου του Α/Κ Δήλος Στρατηγικών Τοποθετήσεων – Μικτό Εξωτερικού της NBG Asset Management

Επίσης, δίνεται δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης οποιαδήποτε στιγμή στη διάρκεια ζωής του προϊόντος, χωρίς ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση να ισχύει η εγγύηση κεφαλαίου.