A- A+
Eurobank: Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο που επενδύει στην προστασία του περιβάλλοντος - Πώς επιλέγονται οι τίτλοι

Ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο που ακολουθεί τις μακροπρόθεσμες τάσεις που επιφέρουν μεγάλους κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτικούς, περιβαλλοντικούς και τεχνολογικούς μετασχηματισμούς, λάνσαρε η Eurobank.

Ο λόγος γίνεται για το Αμοιβαίο Κεφάλαιο (LF) Fund of Funds GLOBAL MEGATRENDS, που δημιούργησε και διαχειρίζεται η θυγατρική της τράπεζας, Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Πού επενδύει

Το θεματικό Α/Κ επικεντρώνεται στις μακροπρόθεσμες τάσεις και κυρίως σε megatrends σχετικά με τη βιωσιμότητα, τις καινοτόμες τεχνολογίες, τις δημογραφικές αλλαγές και την υγεία.

Βασικό πλεονέκτημά του είναι η ευελιξία της επενδυτικής στρατηγικής που μπορεί να ακολουθεί.

Επενδύει δηλαδή και σε μετοχικές αλλά και σε ομολογιακές αξίες και διαμορφώνει τα επενδυτικά ποσοστά ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές.

Είναι επίσης σημαντικό πως πρόκειται για ένα Α/Κ, το οποίο επενδύει σε μερίδια άλλων Α/Κ, που διαχειρίζονται κορυφαίοι διεθνείς Διαχειριστές Κεφαλαίων,.

Παρέχει έτσι ως Fund of Fund για τους πελάτες που το επιλέγουν, έμμεση πρόσβαση στους μεγαλύτερους διαχειριστές παγκοσμίως και στις σύγχρονες, επενδυτικές τάσεις.