A- A+
Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο με διανομή μερίσματος για τακτικό εισόδημα του επενδυτή

Ένα ακόμη αμοιβαίο κεφάλαιο που διανέμει μέρισμα στους επενδυτές διατίθεται στην ελληνική αγορά, ως αντίδοτο στις πολύ χαμηλές αποδόσεις των απλών καταθετικών λογαριασμών.

Συγκεκριμένα μετά το αμοιβαίο κεφάλαιο της HSBC που προσφέρει μερίσματα ακόμη και ανά μήνα, ένα ακόμη προϊόν αυτής της κατηγορίας είναι διαθέσιμο στους επενδυτές.

Ο λόγος είναι για το «Optima Greek balanced μικτό εσωτερικού», το οποίο διαθέτει η Optima Bank μέσω του δικτύου των καταστημάτων της.

Τα χαρακτηριστικά της επένδυσης

Το νέο Α/Κ έχει ως στόχο να αξιοποιεί τις επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά επενδύοντας σε μετοχές με μεγάλη μερισματική απόδοση και εταιρικά ομόλογα με υψηλά κουπόνια.

Η διαφοροποίηση του νέου προϊόντος βρίσκεται στο ότι είναι ένα Ελληνικό αμοιβαίο κεφάλαιο που διανέμει μέρισμα.

Συγκεκριμένα το σύνολο των εσόδων του αμοιβαίου από μερίσματα μετοχών, κουπόνια ομολόγων και κέρδη από χρηματιστηριακές συναλλαγές, αφού αφαιρεθούν τα έξοδα και οι ζημίες, διανέμονται ετησίως στους μεριδιούχους ως μέρισμα.

Έτσι, ο επενδυτής εξασφαλίζει ένα σταθερό εισόδημα, εφοσον υπάρχουν λογιστικοποιημένα κέρδη για το αμοιβαίο κεφάλαιο, χωρίς να χρειαστεί να ρευστοποιήσουν τα μερίδιά τους.