A- A+
Είσοδος στο μετρό με κάρτα ή το κινητό χωρίς έκδοση εισιτηρίου - Νέο σύστημα από εφέτος

Νέο σύστημα για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς υιοθετείται από το 2024, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή των επιβατών, οι οποίοι δεν θα εκδίδουν εισιτήριο.

Το νέο σύστημα θα υιοθετηθεί σταδιακά εντός της εφετινής χρονιάς σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δηλαδή στο μετρό, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλει.

Η ζωή των επιβατών και ειδικά των περιστασιακών χρηστών ή των τουριστών θα γίνει πολύ πιο εύκολη, καθώς το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να σκανάρουν ανέπαφα την κάρτα τους στα ειδικά μηχανήματα κατά την είσοδό τους σε σταθμό ή άλλο όχημα μη σταθερής τροχιάς.

Τι αλλάζει

Ειδικότερα, εκτός από τις ATH.ENA Ticket ή ATH.ENA Card που θα συνεχίσουν να εκδίδονται, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τραπεζική κάρτα, ακόμα και αν είναι ενσωματωμένη, μέσω κάποιου App, στο κινητό τους τηλέφωνο.  

Με τον τρόπο αυτό το επιβατικό κοινό δεν θα χρειάζεται:

- Να προμηθευτεί εισιτήριο μέσω των εκδοτηρίων ή των εκδοτικών μηχανημάτων (ΑΜΕΚ)

- Να γνωρίζει τα διαθέσιμα προϊόντα μετακίνησης για να επιλέξει το κατάλληλο

- Να αναζητήσει σημεία πώλησης, προκειμένου να μετακινηθεί με τα ΜΜΜ

ADVERTISEMENT

Το χρονοδιάγραμμα

Το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να αναλύσει τα δεδομένα μετακίνησης και η χρέωση στην τραπεζική κάρτα θα είναι ανάλογη με τις διαδρομές, με επιλογή της βέλτιστης.

Η πρώτη φάση της υλοποίησης θα εφαρμοστεί στα οχήματα των γραμμών λεωφορείων Express Αεροδρομίου, έως το τέλος Μαρτίου 2024.

Το σύνολο των εφαρμογών θα είναι διαθέσιμο στους επιβάτες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς έως το τέλος του έτους 2024.

Έτσι, ένας χρήστης θα επικυρώνει ανέπαφα την κάρτα αντί του εισιτηρίου και το κόστος θα εξαρτάται από την συνολική μετακίνησή του.

Όλα θα γίνονται αυτόματα, χωρίς ο ίδιος να χρειάζεται να κάνει το οτιδήποτε.