A- A+
Δώστε στο παιδί σας χαρτζιλίκι online - Η νέα μόδα στις προπληρωμένες κάρτες

Τη δυνατότητα να δίνουν στα έφηβα παιδιά τους χαρτζιλίκι με ψηφιακό τρόπο προσφέρουν πλέον οι τράπεζες μέσω ειδικά σχεδιασμένων για αυτό το σκοπό προπληρωμένων καρτών.

Πρόκειται για τη νέα τάση της μόδας στον τομέα των prepaid κάρτες, που απλοποιεί τον τρόπο με τον οποίο δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους χρήματα.

Παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη χορήγηση μετρητών, ενώ ο τρόπος αυτός λειτουργεί και ως φροντιστήριο στα παιδιά ως προς τη διαχείριση των χρημάτων τους.

Γιατί συμφέρει

Συγκεκριμένα, το online χαρτζιλίκι μέσω των προπληρωμένων καρτών παρουσιάζει τα ακόλουθα οφέλη για τους γονείς και τα παιδιά:

- Ευκολία

Φορτίζετε και αποφορτίζετε την κάρτα μέσω e-banking ή m-banking, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, με τη συναλλαγή να εκτελείται άμεσα και τα χρήματα να είναι στη στιγμή διαθέσιμα στο παιδί σας.

Έτσι, όπου κι αν βρίσκεται και έχει ξεμείνει από χρήματα, μπορείτε άμεσα να φορτίσετε την κάρτα του, ώστε να τη χρησιμοποιήσει για κάποια αγορά αμέσως

- Παρακολούθηση

Παρακολουθείτε online ανά πάσα ώρα και στιγμή τις κινήσεις τις κάρτες. Άρα ξέρετε που χαλάει το παιδί σας τα χρήματα που του δώσατε.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα alert, άμεσης ειδοποίησης δηλαδή, για τις κινήσεις που γίνονται με την κάρτα.

- Εκπαιδευτικός ρόλος

Με την προπληρωμένη κάρτα το παιδί σας μαθαίνει να διαχειρίζεται τα χρήματά του. Με τον τρόπο αυτό αποκτά σιγουριά και ανεξαρτησία από μικρή ηλικία.

ADVERTISEMENT

Οι διαθέσιμες κάρτες

Προπληρωμένες κάρτες για εφήβους προσφέρουν σήμερα και οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες. Πρόκειται για τις εξής:

Alpha Bank

Έχει λανσάρει την υπηρεσία «myAlpha Vibe» που είναι διαθέσιμη μέσω του myAlpha mobile.

Με την ενεργοποίησή της, δημιουργείται μία ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα που είναι διαθέσιμη για εφήβους ηλικίας 15 - 18 ετών και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μέσω των e-wallets της τράπεζας.

Το παιδί μετά την φόρτισή της από το γονέα μπορεί να πραγματοποιήσει ανέπαφες συναλλαγές σε POS με το κινητό του τηλέφωνο και αγορές σε e-shops.

Παράλληλα, διάθεσιμη είναι μια εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για εφήβους, μέσω της οποίας μαθαίνουν να κάνουν συναλλαγές με ασφάλεια και έχουν πάντα πρόσβαση στο χαρτζιλίκι τους.

Από την άλλη πλευρά, οι γονείς έχουν άμεση ενημέρωση για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του m-banking, αλλά και του υπολοίπου του λογαριασμού.

Επίσης, ορίζουν ένα ημερήσιο όριο αγορών, το οποίο το παιδί δεν μπορεί να ξεπεράσει.

Τέλος, το παιδί δεν μένει χωρίς λεφτά σε περίπτωση ανάγκης. Οι γονείς μπορούν άμεσα και όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο να στείλουν χαρτζιλίκι.

Μηνιαία συνδρομή

Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία θα πρέπει μέσω του myAlpha mobile να επιλέξετε το πακέτο myAlpha Vibe που σας ταιριάζει.

Αν δίνετε χαρτζιλίκι σε ένα παιδί το κόστος ανά μήνα ανέρχεται σε 1,99 ευρώ, ενώ για 2 έως 4 παιδιά διαμορφώνεται σε 2,99 ευρώ.

Αυτό είναι και το μοναδικό κόστος της υπηρεσίας, καθώς δεν χρεώνεστε κάτι άλλο για τις φορτίσεις και αποφορτίσεις της ψηφιακής κάρτας.

Αν μπείτε στο πρόγραμμα έως 31.12.2023, δεν πληρώνετε συνδρομή για τους πρώτους 6 μήνες που το χρησιμοποιείτε.

ADVERTISEMENT

Eurobank

Προσφέρει την αύλη προπληρωμένη κάρτα e-prepaid Visa. Αποκτάτε τον αριθμό της μέσα από το e-Banking σας ή το Eurobank Mobile App, χωρίς δικαιολογητικά.

Μπορείτε να την προσφέρετε στα παιδιά σας από 15 έως και 17 ετών αντί για χαρτζιλίκι.

Τη φορτίζετε online ή τηλεφωνικά με το ποσό που θέλετε. Κάνετε αγορές και πληρωμές σε POS μέσα από το ψηφιακό πορτοφόλι σας Apple Pay, Google Pay™ ή Garmin Pay.

Επιπλέον, κάνετε με ασφάλεια αγορές online ή τηλεφωνικές παραγγελίες.

Σημειώνεται ότι αν κάνετε αγορές αξίας 100 ευρώ και πάνω με την κάρτα από 30.10.2023 έως και 20.12.2023, μπαίνετε στην κλήρωση για να είστε ένας από τους 7 τυχερούς που θα κερδίσουν από ένα κινητό Apple iPhone 12.

Μέσα από το e-Banking σας ή το Eurobank Mobile App κάνετε αίτηση για e-prepaid Visa και δηλώνετε ότι προορίζεται για χρήση από το ανήλικο παιδί σας.

Μόλις εκδοθεί η κάρτα, βλέπετε και αποθηκεύετε τα στοιχεία της (αριθμός κάρτας, ημερομηνία λήξης, CVV2). Δίνετε τα στοιχεία στο παιδί σας για να μπορεί να τη χρησιμοποιεί για αγορές.

Μέσα από το ψηφιακό πορτοφόλι του το παιδί βλέπει τις 10 τελευταίες συναλλαγές που έχει κάνει με την κάρτα του σε φυσικά καταστήματα.

Το όριο για τις συναλλαγές που μπορεί να πραγματοποιήσει το παιδί σας είναι 150 ευρώ την ημέρα.

Οι χρεώσεις

Η έκδοση της κάρτας γίνεται εντελώς δωρεάν, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Eurobank.

Από εκεί και πέρα χρεώνεστε για κάθε φόρτισή της, βάση προνομιακού τιμολογίου.

Η προμήθεια ανέρχεται σε 0,50 ευρώ ανά φόρτιση έως 100 ευρώ, σε 3 ευρώ ανά φόρτιση από 100 έως 500 ευρώ και σε 5 ευρώ ανά φόρτιση από 500 ευρώ και άνω.

ADVERTISEMENT

Εθνική Τράπεζα

Προσφέρει προπληρωμένη κάρτα Mastercard, σε φυσική μορφή, που μπορεί να ενταχθεί και σε ψηφιακό πορτοφόλι.

Κάνετε την αίτηση στο e-banking ή στο m-banking και σας αποστέλλεται ταχυδρομικώς.

Η ίδια προπληρωμένη κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να δίνετε χρήματα στα παιδιά σας.

Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ 3 διαθέσιμων χρωμάτων.

Έχετε πρόσθετες συναλλαγές, όπως πάγιες εντολές, ενώ ελέγχετε τις συναλλαγές της κάρτας με άμεση ενημέρωση μέσω των εφαρμογών Internet και Mobile banking.

Επίσης, κερδίζετε επιβράβευση go4more με κάθε αγορά, πληρωμή ή φόρτιση.

Οι χρεώσεις

Το κόστος έκδοσης της κάρτας ανέρχεται σε 5 ευρώ, ενώ η αρχική φόρτιση είναι δωρεάν.

Για κάθε επόμενη φόρτιση χρεώνεστε με 1% επί του ποσού της, με ελάχιστο το 1 ευρώ και μέγιστο τα 3 ευρώ.

ADVERTISEMENT

Τράπεζα Πειραιώς

Προσφέρει την φυσική κάρτα Prepaid Mastercard® Reloadable για παιδιά άνω των 14 ετών.

Η έκδοσή της γίνεται σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, παρουσία των δύο γονέων και του παιδιού.

Παραλαμβάνετε άμεσα την κάρτα σας με την προϋπόθεση να προσκομίσετε την Αστυνομική Ταυτότητα ή Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης του παιδιού, καθώς και ένα πρόσφατο λογαριασμό Οργανισμού Κοινής Ωφελείας.

Η κάρτα φορτίζεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας online μέσω winbank web, mobile ή phone banking από το λογαριασμό σας, προσφέροντάς σας ευκολία, ευελιξία και εξοικονόμηση χρόνου.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να τη φορτίσετε μέσω των ταμείων των καταστημάτων της Τράπεζας.

Με την υπηρεσία winbank alerts εσείς (εφόσον είστε πελάτης της Τράπεζας) και το παιδί σας, ενημερώνεστε για τις συναλλαγές της κάρτας μέσω sms / email την ώρα που συμβαίνουν.

Οι χρεώσεις

Για την απόκτηση της κάρτας καταβάλετε προμήθεια ύψους 5 ευρώ, ενώ δεν επιβαρύνεστε με έξοδα για την αρχική της φόρτιση.

Για κάθε επόμενη φόρτιση χρεώνεστε με 1% επί του ποσού της, με ελάχιστο το 1 ευρώ και μέγιστο τα 5 ευρώ ανά συναλλαγή.