A- A+
Όλες οι προπληρωμένες κάρτες της αγοράς - Ποιο το κόστος έκδοσης και φόρτισης

Ηλεκτρονικές / τηλεφωνικές αγορές και πληρωμές σε φυσικά καταστήματα μπορούν να πραγματοποιήσουν όσοι αποκτήσουν προπληρωμένη κάρτα από την τράπεζα συνεργασίας τους.

Συνολικά στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμες 11 προπληρωμένες (prepaid) κάρτες, οι οποίες διατίθενται είτε μέσω e-banking ή μέσω του δικτύου καταστημάτων των τραπεζών.

Πώς λειτουργούν

Ο κάτοχος της κάρτας την φορτίζει με το ποσό που επιθυμεί από τον τραπεζικό του λογαριασμό μέσω e-banking και στη συνέχεια μπορεί να πραγματοποιήσει αγορές, κάνοντας χρήση του υπολοίπου της.

Υπάρχει η δυνατότητα απεριόριστου αριθμού φορτίσεων, με συγκεκριμένο κόστος ανάλογα με την κάρτα που κυμαίνεται από 1 έως 5 ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχουν χρεώσεις.

Υπάρχουν δύο τύποι καρτών:

- Οι φυσικές «πλαστικές» κάρτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε

- Οι άυλες κάρτες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές στο internet ή για τηλεφωνικές παραγγελίες. Εάν υπάρχει δυνατότητα προσθήκης τους σε wallet, μπορείτε να κάνετε και ανέπαφες συναλλαγές σε POS



ADVERTISEMENT

Πότε είναι χρήσιμες

Οι προπληρωμένες κάρτες δεν έχουν επιτόκιο, καθώς κάθε φορά κάνετε χρήση του υπολοίπου σας, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από τις φορτίσεις.

Η χρήση τους ενδείκνειται όταν:

- Θέλετε να έχετε έλεγχο των εξόδων που πραγματοποιείτε, μιας και δεν μπορείτε να κάνετε αγορές πέραν του υπολοίπου σας

- Δεν θέλετε για λόγους ασφαλείας να δώσετε τον αριθμό πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας σε online ή τηλεφωνική αγορά

- Όταν κάποιος τρίτος, πχ. το παιδί σας, δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό και θέλετε να έχει ένα μέσο πληρωμής, το οποίο θα τροφοδοτείτε εσείς με χρήματα, ακόμη και στη στιγμή

Συγκρίνετε σε 1΄ όλες τις prepaid κάρτες της αγοράς και βρείτε αυτήν που σας ταιριάζει μέσα από το σχετικό εργαλείο αναζήτησης προϊόντων του Moneyonline.