A- A+
Παράθυρο ευκαιρίας για απόδοση κοντά στο 3% μέσω προθεσμιακών καταθέσεων της HSBC

Τη δυνατότητα κλειδώματος μίας υψηλής απόδοσης για τα χρήματά τους μέσω των προθεσμιακών καταθέσεων της HSBC θα έχουν οι αποταμιευτές για μερικές εβδομάδες ακόμη.

Ο βρετανικός όμιλος έχει έλθει σε συμφωνία με την Παγκρήτια Τράπεζα για την πώληση των εργασιών του υποκαταστήματός του στην Ελλάδα.

Η μετάπτωση των συστημάτων και των καταστημάτων του στην ελληνική τράπεζα θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββαροκύριακο του Ιουλίου.

Τα νέα δεδομένα και η ευκαιρία

Αυτό σημαίνει ότι από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου τα υφιστάμενα καταστήματα HSBC θα φέρουν το λογότυπο της Παγκρήτιας Τράπεζας, ενώ στην τελευταία θα γίνουν αυτόματα όλοι οι τωρινοί πελάτες της.

Ωστόσο, μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουλίου οι δύο τράπεζες θα λειτουργούν ως ξεχωριστές οντότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι μπορούν να γίνουν μέχρι τότε πελάτες της HSBC.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η HSBC προσφέρει αυτήν την στιγμή τα υψηλότερα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων στην ελληνική αγορά, δίνεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να γίνουν πελάτες της και να κλειδώσουν μία υψηλή απόδοση για τα χρήματά τους.

ADVERTISEMENT

Η μετάβαση στην Παγκρήτια

Συγκεκριμένα, οι λογαριασμοί προθεσμίας της HSBC προσφέρουν επιτόκια που προσεγγίζουν το 3% για διάστημα έως και 12 μήνες.

Σύμφωνα με την πολιτική της τράπεζας, οι τόκοι σε όλα τα προγράμματα προσυφωνημένης διάρκειας καταβάλλονται στη λήξη.

Επίσης, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις κλίμακες επιτοκίων, βάση του ποσού της κατάθεσης.

Η ανταμοιβή είναι υψηλή ακόμη και για ποσά της τάξης των 2.000 ευρώ.

Άρα μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανοίξει έως και τις 28/7 κωδικό πελάτη στην HSBC και να εξασφαλίσει ένα σταθερό και υψηλό επιτόκιο για τα χρήματά του, έως το καλοκαίρι του 2024.

Απλά, θα πρέπει να γνωρίζει ότι από τις 31/7 θα γίνει αυτόματα πελάτης της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Κατά τα άλλα όμως, η τελευταία δεν θα μπορεί να αλλάξει τους όρους της προθεσμιακής κατάθεσης που θα έχει συμφωνηθεί με την HSBC.