A- A+
Eurobank: Νέο εργαλείο εκτίμησης της απόδοσης της επένδυσής σας με βάση το ρίσκο που παίρνετε

Ένα νέο online εργαλείο προσφέρει η Eurobank στους επισκέπτες της ιστοσελίδας της για την εκτίμηση της απόδοσης μίας επένδυσης, ανάλογα με το ρίσκο που θα αναληφθεί.

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε κατ΄ εκτίμηση να υπολογίσετε τι μπορείτε να κερδίσετε και τι να χάσετε από την τοποθέτηση στις αγορές μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων.

Επιπλέον, βλέπετε ενδεικτικά χαρτοφυλάκια που ταιριάζουν στο επενδυτικό σας προφίλ.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το ρίσκο μετακινώντας το σχετικό δείκτη δεξιά ή αριστερά στην μπάρα διαβάθμισης.

Καθώς μεταβάλλετε τον βαθμό ρίσκου στην μπάρα, παρακολουθήστε πώς αλλάζουν τα ποσοστά εκτιμώμενου ρίσκου και εκτιμώμενης απόδοσης στα πεδία δεξιά.

Επιπλέον, βλέπετε ενδεικτικά χαρτοφυλάκια, προσαρμοσμένα στο ρίσκο που έχετε επιλέξει.

Τρεις τύποι επενδυτών

Με βάση το εργαλείο της Eurobank, υπάρχουν τρεις γενικοί τύποι επενδυτών, με βάση το χαρτοφυλάκιο που επιλέγουν:

  • Χαμηλού ρίσκου

Προτεραιότητα για εσάς έχει η προστασία του κεφαλαίου σας. Αναζητάτε σταθερές επενδύσεις που έχουν χαμηλή εκτιμώμενη απόδοση και περιορισμένη μεταβλητότητα, αλλά με προοπτική η αξία τους να αυξάνεται σταδιακά.

Το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου επενδύεται σε ταμειακά διαθέσιμα και ομόλογα.

  • Μεσαίου ρίσκου

Η απόδοση του χαρτοφυλακίου διαμορφώνεται από τον συνδυασμό μακροπρόθεσμης υπεραξίας κεφαλαίου και σταθερού εισοδήματος.

Το χαρτοφυλάκιό σας είναι πιο ευμετάβλητο στις διακυμάνσεις της αγοράς. Κι αυτό διότι περιλαμβάνει ομόλογα, μετοχές και ταμειακά διαθέσιμα.

  • Υψηλού ρίσκου

Θέλετε να αναλάβετε υψηλότερο κίνδυνο και να δεχτείτε υψηλότερα επίπεδα μεταβλητότητας στο χαρτοφυλάκιό σας, ώστε μακροπρόθεσμα να μεγιστοποιήσετε την υπεραξία του κεφαλαίου σας.

Το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου αποτελείται κυρίως από μετοχές και ομόλογα και δευτερευόντως από ταμειακά διαθέσιμα.

Δοκιμάστε το εργαλείο της Eurobank εδώ