A- A+
Test drive στις αγορές με ελεγχόμενο ρίσκο μέσω επενδυτικών καλαθιών - Οι αποδόσεις

Στην εποχή των μηδενικών επιτοκίων στις τραπεζικές καταθέσεις, η ανάληψη ρίσκου είναι προϋπόθεση για την επίτευξη μίας αξιοπρεπούς απόδοσης.

Οι τράπεζες γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι για καταθέτες που είχαν συνηθήσει για 20 και πλέον χρόνια υψηλές αποδόσεις στις προθεσμιακές καταθέσεις, να αναλάβουν κίνδυνο.

Για το λόγο αυτό προσφέρουν επενδυτικά καλάθια, τα οποία θεωρούν ότι μπορούν να αποτελέσουν τη γέφυρα των αποταμιευτών προς τις αγορές.

Η κατανομή του κεφαλαίου

Πρόκειται για επενδυτικά καλάθια, τα οποία αποτελούνται από:

- Προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας από 3 έως 12 μήνες με σίγουρες αποδόσεις έως και 0,70% για το 50% έως 90% του κεφαλαίου

- Αμοιβαία κεφάλαια όλων των ειδών (μετοχικά, μικτά, ομολογιακά), προσαρμοσμένα στο επίπεδο ρίσκου που θέλει ο καθένας να αναλάβει.

Με τα προϊόντα αυτά ο επενδυτής έχει σίγουρη απόδοση και εξασφαλισμένο το αρχικό κεφάλαιο για τουλάχιστον το 50% των κεφαλαίων του και προσδοκά σε μία υψηλότερη απόδοση από την πορεία του αμοιβαίου κεφαλαίου που θα επιλέξει.

Φυσικά, το κομμάτι που τοποθετείται στο αμοιβαίο κεφάλαιο δεν είναι εγγυημένο. Ωστόσο, το ρίσκο μπορεί να ελεγχθεί και να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Σήμερα προϊόντα αυτής της κατηγορίας προσφέρουν οι Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

Δείτε όλα τα καλάθια που προσφέρουν οι τράπεζες