A- A+
Eurobank: Κατά προτεραιότητα με Viber τα μηνύματα με τους κωδικούς μίας χρήσης (OTP)

Μέσω Viber μπορούν να λαμβάνουν πλέον οι πελάτες της Eurobank τα μηνύματα με τους απαραίτητους κωδικούς για την ολοκλήρωση των online αγορών τους με κάρτα.

Ο λόγος γίνεται για τον εξαψήφιο Κωδικό Μίας Χρήσης (OPT) που αποστέλλεται κατά τη διαδικασία επιβεβαίωσης μία συναλλαγής στο διαδικαίκτυο.

Η υπηρεσία Viber χρησιμοποιείται κατά προτεραιότητα για την αποστολή με γραπτό μήνυμα του OTP στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην τράπεζα, με αποστολέα το “EUROBANK ALERTS”.

Πώς λειτουργεί

Απαραίτητη προϋπόθεση η εφαρμογή Viber να είναι εγκατεστημένη στο κινητό σας, να μην έχετε προβεί σε σχετικό αποκλεισμό / φραγή του “EUROBANK ALERTS” στο Viber και να είναι δυνατή η σύνδεση σας στο διαδίκτυο.

Σε περίπτωση πάντως που δεν είναι εφικτή η αποστολή ΟΤΡ μέσω της υπηρεσίας Viber για οποιονδήποτε λόγο, το ΟΤΡ θα αποστέλλεται μέσω SMS στον ίδιο αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Η λήψη κωδικών OTP μέσω Viber είναι εξίσου ασφαλής με τη λήψη μέσω SMS, καθώς η υπηρεσία εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, πλήρη κρυπτογράφηση όλων των μηνυμάτων, ενώ είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην περίπτωση που υπάρχει περιορισμένη κάλυψη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Αν προτιμάτε να λαμβάνετε SMS το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προχωρήσετε σε αποκλεισμό / φραγή του “EUROBANK ALERTS” στο Viber.