A- A+
Εθνική Τράπεζα: 18μηνο προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου με απόδοση από 1,7% έως 15%

Ξεκίνησε η διάθεση νέων προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου και σίγουρης ελάχιστης απόδοσης από την Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της σειράς προγραμμάτων «Επενδυτικό Νέας Γενιάς».

Πρόκειται για προϊόντα που απευθύνονται σε όσους θέλουν με απόλυτη ασφάλεια να επενδύσουν στις αγορές, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα μία ελάχιστη εγγυημένη απόδοση.

Είναι δηλαδή ανταγωνιστικά των προθεσμιακών καταθέσεων, καθώς το μόνο που ρισκάρει ο επενδυτής είναι να λάβει χαμηλότερους τόκους σε σύγκριση με έναν κλασικό λογαριασμό προσυμφωνημένης διάρκειας.

Πώς λειτουργούν

Ειδικότερα, ο επενδυτής έχει διασφαλισμένο στη λήξη του προγράμματος το κεφάλαιό του και κερδίζει σε κάθε περίπτωση ένα ελάχιστο επιτόκιο.

Από εκεί και πέρα, η τελική απόδοσή του εξαρτάται από την πορεία ενός αμοιβαίου κεφαλαίου, με το οποίο είναι συνδεδεμένο το πρόγραμμα.

Η νέα έκδοση του «Επενδυτικού Νέας Γενιάς» είναι 18μηνη. Η απόδοσή του είναι συνδεδεμένη με το αμοιβαίο κεφάλαιο «ΔΗΛΟΣ Στρατηγικών Τοποθετήσεων - Μικτό εξωτερικού VII».

Το ελάχιστο ποσό της επένδυσης είναι οι 10.000 ευρώ.

ADVERTISEMENT

Η απόδοση

Ο επενδυτής συμμετέχει στο 50% της απόδοσης που θα πετύχει το αμοιβαίο κεφάλαιο κατά τη διάρκεια του 18μήνου, με μέγιστο το 15%.

Αν η τιμή του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι στη λήξη χαμηλότερη σε σύγκριση με την έναρξη του προϊόντος, η τελική απόδοση διαμορφώνεται σε 1,7%.

Δηλαδή σε 12μηνη βάση το σίγουρο επιτόκιο ανέρχεται σε 1,13%.

Παραδείγματα υπολογισμού

Για παράδειγμα, εάν η τιμή του αμοιβαίου κεφαλαίου στην έναρξη είναι 15 ευρώ, τότε η τελική απόδοση θα διαμορφωθεί ως εξής: