A- A+
Έρχονται νέα ασφαλή επενδυτικά προϊόντα με εξασφαλισμένα ετήσια κουπόνια 3%

Νέα επενδυτικά προγράμματα με εγγυημένο το αρχικό κεφάλαιο και εξασφαλισμένες αποδόσεις που θα ξεπερνούν ακόμη και το 3% θα λανσάρουν πολύ σύντομα οι τράπεζες.

Ο λόγος γίνεται για προγράμματα διάρκειας 5 ετών και άνω, τα οποία θα απευθύνονται σε όσους αναζητούν μία σίγουρη λύση για τα χρήματά τους.

Με τον τρόπο αυτό θα διευρυνθούν σε μεγάλο βαθμό οι εναλλακτικές επιλογές των συντηρητικών αποταμιευτών, με λύσεις πέραν των προθεσμιακών καταθέσεων.

Υψηλά επιτόκια

Σύμφωνα με πληροφορίες, συστημικός όμιλος θα λανσάρει μέσα στο μήνα ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο, το οποίο θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

- Η διάρκεια της επένδυσης θα είναι 5ετής

- Το αρχικό κεφάλαιο θα είναι εγγυημένο από τον εκδότη

- Κάθε χρόνο θα καταβάλλεται μέρισμα ύψους 3% επί του ποσού της επένδυσης, ενώ τον τελευταίο χρόνο το «κουπόνι» θα ανέρχεται σε 5%

- Θα υπάρχει η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των χρημάτων κάθε χρόνο

ADVERTISEMENT

Η εναλλακτική των προθεσμιακών

Σημειώνεται ότι τα νέα επενδυτικά προϊόντα είναι εγγυημένα από τον εκδότη.

Όσοι αναζητούν λύσεις αποταμίευσης πέραν των 12 μηνών, μπορούν πλέον να επιλέξουν και προθεσμιακές καταθέσεις μεγαλύτερης διάρκειας.

Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά προϊόντα προσυμφωνημένης διάρκειας που μπορεί να φτάσει έως και τα 2 έτη.

Τα επιτόκιά τους είναι κατά βάση αυξανόμενα ανά περίοδο εκτοκισμού, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει η ευχέρεια ανάληψης των κεφαλαίων πριν τη λήξη.

Σε σχέση με τα πιο μακροπρόθεσμα επενδυτικά προγράμματα, αποτελούν αναμφίβολα μία πιο εύελικτη επιλογή.

Τα επιτόκιά τους δε, αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω τους αμέσους επόμενους μήνες, καθώς η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αναπροσαρμογές στους δείκτες της για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.