A- A+
Επένδυση στις αγορές χωρίς ρίσκο με προοπτική για απόδοση ως 40% στην 4ετία - Νέο προϊόν

Στη διάθεση ενός νέου προϊόντος που επιτρέπει στους επενδυτές χωρίς ρίσκο για το αρχικό τους κεφάλαιο, να ποντάρουν στις αγορές, προσφέρει η Εθνική Τράπεζα.

Ο λόγος γίνεται για τη νέα έκδοση της σειράς προγραμμάτων με την ονομασία «Επενδυτικό Νέας Γενιάς».

Πρόκειται για ένα Δομημένο Επενδυτικό Προϊόν, η απόδοση του οποίου είναι συνδεδεμένη με το αμοιβαίο κεφάλαιο «ΔΗΛΟΣ Στρατηγικών Τοποθετήσεων - Μικτό εξωτερικού XIII».

Τα βασικά χαρακτηριστικά

Η διάρκεια είναι 4ετής και εφόσον το προϊόν διακρατηθεί έως και τη λήξη, παρέχει 100% εγγύηση κεφαλαίου, αλλά και συνολική μικτή απόδοση 4% στην 4ετία.

Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση ο επενδυτής θα πάρει πίσω τα χρήματά του, και τόκους βάση του εγγυημένου επιτοκίου.

Από εκεί και πέρα, τα κέρδη του μπορεί να είναι σημαντικά. Κι αυτό διότι ο επενδυτής μέσω του νέου προϊόντος συμμετέχει στο 50% της ανόδου της τιμής του συνδεδεμένου αμοιβαίου κεφαλαίου.

Μοναδικό όριο στη συνολική απόδοση αποτελεί το 40%, που θα δοθεί στην περίπτωση που το αμοιβαίο κεφάλαιο καταγράψει κατά τη διάρκεια της 4ετίας άνοδο 80% ή μεγαλύτερη.

ADVERTISEMENT

Που απευθύνεται

Το προϊόν απευθύνεται σε όσους έχουν επενδυτικό χρονικό ορίζοντα τα 4 έτη, δεν θέλουν να ρισκάρουν το αρχικό τους κεφάλαιο, αλλά επιζητούν μία υψηλή απόδοση για τα χρήματά τους.

Το μόνο δηλαδή που έχουν να ρισκάρουν είναι τους παραπάνω τόκους σε σχέση με την ελάχιστη εγγυημένη απόδοση, που θα λάμβαναν από ένα προϊόν σταθερού εισοδήματος, όπως πχ. οι προθεσμιακές καταθέσεις.

Με δεδομένο ωστόσο ότι σε λίγους μήνες τα επιτόκια και στους λογαριασμούς προθεσμίας θα υποχωρήσουν, καθώς η ΕΚΤ θα ξεκινήσει την αποκλιμάκωση των δεικτών της, το σχετικό ρίσκο είναι και αυτό περιορισμένο.

Από εκεί και πέρα, θέση στο «Επενδυτικό Νέας Γενιάς» μπορούν να πάρουν όσοι διαθέτουν τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

Εξάλλου, υπάρχει η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των χρημάτων σας, οποιαδήποτε στιγμή στη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει η εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου και της απόδοσης

ADVERTISEMENT

Σενάρια απόδοσης

Ακολούθως παρουσιάζονται διάφορα σενάρια για το πόσο μπορείτε να κερδίσετε από το προϊόν, ανάλογα με την πορεία της τιμής του αμοιβαίου κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, αν επενδύσετε 10.000 ευρώ θα λάβετε στο τέλος της 4ετίας:

- Στο χειρότερο σενάριο: 300 ευρώ ή μέση καθαρή απόδοση κάθε έτος 0,75%

- Στο μετριοπαθές σενάριο: 535,10 ευρώ ή μέση καθαρή απόδοση κάθε έτος 1,34%

- Στο ευνοϊκό σενάριο: 1.761,74 ευρώ ή μέση καθαρή απόδοση κάθε έτος 4,4%