A- A+
Με αυτήν την κλίμακα θα μοιράσει η κυβέρνηση έκτακτο επίδομα από 200 έως 300 ευρώ σε συνταξιούχους

Την παροχή ενός έκτακτου οικονομικού βοηθήματος έως και 300 ευρώ προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση για το 2023.

Ο λόγος γίνεται για συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, η οποία δεν καλύφθηκε από την αύξηση του 7,75% που εφαρμόστηκε σε όλες τις συντάξεις.

Μπορεί η προσωπική διαφορά να μειώθηκε, ωστόσο δεν είδαν στο λογαριασμό τους χρήματα παραπάνω στις συντάξεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Το ύψος του βοηθήματος

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η ενίσχυση που θα δοθεί εφάπαξ πριν από το Πάσχα θα κυμαίνεται μεταξύ 200 και 300 ευρώ.

Ειδικότερα, το ύψος του εφάπαξ βοηθήματος θα εξαρτηθεί από το ύψος της σύνταξης:

  • 300 ευρώ για συντάξεις έως 800 ευρώ
  • 250 ευρώ για συντάξεις από 800 έως 1.100 ευρώ
  • 200 ευρώ για συντάξεις από 1.100 έως 1.600 ευρώ

Οι ανακοινώσεις για το μέτρο θα γίνουν την Τετάρτη 15/2. Συγκεκριμένα, θα εξειδικευτούν τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος και ο τρόπος υπολογισμού του.

ADVERTISEMENT

Αναβίωση παλαιών ρυθμίσεων

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έκανε γνωστό πως θα υπάρξει ρύθμιση για την αναβίωση παλαιών ρυθμίσεων οφειλών προς το Δημόσιο, που χάθηκαν από νοικοκυριά που σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις τους.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, αν κάποιος έχει χάσει δόσεις και η ρύθμιση έχει τεθεί εκτός ισχύος, θα μπορεί να πληρώνει δύο μηνιαίες δόσεις για την αναβίωση του αρχικού χρήματος αποπληρωμής των χρεών.

Επίσης, τόνισε ότι θα ενεργοποιηθεί νέα ρύθμιση με 36 και 72 δόσεις για την αποπληρωμή νέων οφειλών, που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια.