A- A+
Χωρίς ενοίκιο και το Φεβρουάριο οι κλειστές και σοβαρά πληττόμενες επιχειρήσεις

Την επέκταση της έκπτωσης κατά 100% του ενοικίου για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που πλήττονται για το μήνα Φεβρουάριο, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχει αποφασιστεί «η κάλυψη των ενοικίου των επαγγελματιών κατά 80% επεκτείνεται για ένα ακόμη μήνα και το Φεβρουάριο».

Υπενθυμίζεται ότι επιχειρήσεις κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11/1/2021 και επιχειρήσεις από τους κλάδους των μεταφορών, της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, απαλλάσσονται από την καταβολή ενοικίου τον Ιανουάριο.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα αποζημιωθούν με 80% επί του ενοικίου από το κράτος, εφόσον δεν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα.

Το καθεστώς αυτό, σύμφωνα με τη δήλωση του Πρωθυπουργού θα εφαρμοστεί και το Φεβρουάριο.

Δηλαδή οι επιχειρήσεις δεν θα καταβάλλουν ενοίκιο, ενώ οι ιδιοκτήτες θα λάβουν από το κράτος αποζημίωση ίση με το 80% του ενοικίου.

Δεν διευκρινίστηκε τι θα γίνει με τους εκμισθωτές που είναι νομικά πρόσωπα, οι οποίοι για το μήνα Ιανουάριο θα λάβουν το 60% του ενοικίου από το κράτος.

Επίσης δεν διευκρινίστηκε τι θα γίνει με τα ενοίκια των λοιπών πληττόμενων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αναστολή, που για το μήνα Ιανουάριο κερδίζουν έκπτωση 40% στο ενοίκιό τους.

Διευκρινίσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.