A- A+
Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα κουρεμένα ενοίκια

Πλησιάζει η ώρα των πρώτων πληρωμών προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από το υποχρεωτικό δια νόμου κούρεμα των ενοικίων έως και κατά 40%.

Για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο οι ιδιοκτήτες θα λάβουν το 50% της απώλειας που υπέστησαν με πίστωση του σχετικού ποσού στο λογαριασμό τους.

Η αποζημίωση για το μίσθωμα του Νοεμβρίου θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021. Για το μήνα Δεκέμβριο, η καταβολή αναμένεται να γίνει από τις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Οι επόμενες πληρωμές

Από εκεί και πέρα για τον Ιανουάριο το ποσοσό της έκπτωσης επί του ενοικίου διαμορφώνεται σε 100% για κλειστές δια νόμου επιχειρήσεις και για όσες δραστηριοποιούνται στους πλέον πληττόμενους κλάδους (τουρισμός, εστίαση, αθλητισμός, μεταφορές).

Οι υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε αναστολή για την κύρια κατοικία τους ή για τη φοιτητική στέγη του παιδιού τους, κερδίζουν έκπτωση 40% στο μίσθωμα που πληρώνουν.

Η αποζημίωση του Ιανουαρίου φτάνει στην πρώτη περίπτωση στο 80% και στη δεύτερη στο 20% επί του ενοικίου και αναμένεται να καταβληθεί στα μέσα Μαρτίου.

Αντίστοιχα οι αποζημιώσεις για το Φεβρουάριο, για τον οποίο το ποσοστό έκπτωσης επί των ενοικίων διαμορφώνεται σε 80% και 40% για δια νόμου κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις ή εργαζόμενους αντίστοιχα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα Απριλίου.

* Δείτε όλες τις εκπτώσεις στα ενοίκια από το Μάρτιο έως σήμερα

ADVERTISEMENT

Όλες οι ρυθμίσεις σε ένα πίνακα

Η ΠΟΜΙΔΑ έδωσε στη δημοσιότητα των ακόλουθο πίνακα για μειώσεις μισθωμάτων, αποζημιώσεις και προθεσμίες δηλώσεων: