A- A+
Attica Bank: Δάνεια έως 50.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις με επιτόκιο έως 6,50% μέσω του EaSI

Τη συμμετοχή της στο εγγυοδοτικό εργαλείο EaSI (απασχόληση και κοινωνική καινοτομία), για φθηνή χρηματοδοτική ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και ευάλωτων ομάδων, ανακοίνωσε η Attica Bank.

Με το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν δάνεια με προνομιακούς όρους και μειωμένες εξασφαλίσεις, λόγω της εγγύησης που παρέχει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Οι συγκεκριμένες μικροπιστώσεις θα καλύπτουν ανάγκες κεφαλαίου κίνησης, αλλά και χρηματοδότησης αγοράς παγίων στοιχείων.

Παράλληλα, στους ωφελούμενους-δικαιούχους του χρηματοδοτικού εργαλείου EaSI θα προσφέρεται και εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης (υπηρεσίες mentoring) με σκοπό τη βέλτιστη στήριξή τους.

Οι αιτήσεις του Προγράμματος EaSΙ θα υποβάλλονται στο Δίκτυο Καταστημάτων της Attica Bank, όπου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποστηρίζονται  για τη διευκόλυνσή τους από αρμόδια στελέχη.

Τα χαρακτηριστικά του δανείου

Το ανώτατο ποσό κάθε δανείου είναι οι 50.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια αποπληρωμής μπορεί να φτάσει έως τα 6 έτη.

Το τελικό επιτόκιο (εξαιρουμένης της εισφοράς του Ν.128/75) δε μπορεί να υπερβαίνει το 6,5%.

Επιπλέον, θα πρέπει να είναι μειωμένο σε σχέση με μια ανάλογη χρηματοδότηση από ίδια κεφάλαια της τράπεζας κατά τουλάχιστον 0,5%/

Η αποπληρωμή γίνεται μΜε ισόποσες μηνιαίες ή τριμηνιαίες χρεωλυτικές δόσεις, ενώ παρέχεται περίοδος χάριτος: μέχρι 6 μήνες.

Τέλος έξοδα του δανείου φτάνουν στα 150 ευρώ. Πρόκειται για την εφάπαξ δαπάνη εξέτασης του αιτήματος.

ADVERTISEMENT

Οι δικαιούχοι

Μέσω του Προγράμματος «EaSI» επιδιώκεται η παροχή χρηματοδοτικής στήριξης υφιστάμενων, νεοσύστατων και start-up (νεοφυείς, καινοτόμες κ.λπ.) πολύ μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, οι οποίες:

  • απασχολούν έως 10 εργαζομένους
  • εμφανίζουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως 2 εκ. ευρώ
  • είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την εκταμίευση της χρηματοδότησης
  • είναι οικονομικά βιώσιμες σύμφωνα με τους πιστωτικούς κανόνες και τα κριτήρια της Τράπεζας