A- A+
Αποδόσεις ως 40% μέσω δύο νέων επενδυτικών προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου - Πώς λειτουργούν

Στη διάθεση του αποταμιευτικού κοινού βρίσκονται από τη Δευτέρα 19/2 δύο νέα επενδυτικά προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου που υπόσχονται υψηλές αποδόσεις.

Πρόκειται για προγράμματα, που εφόσον διακρατηθούν έως και τη λήξη τους, οι τράπεζες που τα έχουν εκδώσει εγγυώνται το 100% του αρχικού κεφαλαίου.

Επιπρόσθετα, στην περίπτωση που δεν ρευστοποιηθούν πρόωρα, ο επενδυτής λαμβάνει μία ελάχιστη εγγυημένη απόδοση.

Από εκεί και πέρα, το τελικό όφελος για τον επενδυτή εξαρτάται από την πορεία συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών δεικτών κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Τα χαρακτηριστικά τους

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε όσους χωρίς ρίσκο για το αρχικό τους κεφάλαιο, επιζητούν καλύτερες αποδόσεις από αυτές που προσφέρουν σήμερα οι προθεσμιακές καταθέσεις.

Ωστόσο, για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για υψηλά κέρδη, θα πρέπει να διατηρήσουν το εκάστοτε προϊόν μέχρι τη λήξη του.

Αυτήν τη στιγμή διαθέσιμα είναι ένα προϊόν 6μηνης διάρκειας και ένα προϊόν τετραετούς διάρκειας.

Πρόκειται για τα εξής:

1. Καταθέσεις Δυναμικών Αποδόσεων - Τρ. Πειραιώς

Θα διαθέτει έως και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου τη νέα έκδοση της σειράς προγραμμάτων με την ονομασία «Καταθέσεις Δυναμικών Αποδόσεων».

Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

- Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται σε 10.000 ευρώ

- Η διάρκεια του προϊόντος είναι 6μηνη

- Το αρχικό κεφάλαιο είναι εγγυημένο 100% στη λήξη

- Ο καταθέτης κερδίζει τόκους βάση ετησιοποιημένου επιτοκίου 0,5% στο εξάμηνο

- Λαμβάνει ένα έξτρα 3% εάν η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου κινηθεί εντός ενός συγκεκριμένου εύρους τιμών

Η τελική απόδοση

Αναλυτικότερα, δύο είναι οι εκδοχές για το ύψος του επιτοκίου στο εξάμηνο:

- 3,50% αν η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου κινηθεί σε σχέση με την αρχική της τιμή εντός του εύρους:

Ανώτατη τιμή: +0,0540 - Κατώτατη τιμή: -0,0540

- 0,50% αν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του εξαμήνου ξεπεραστούν τα παραπάνω όρια

Ως εκ τούτου, μπορεί να πετύχετε τη μέγιστη δυνατή απόδοση είτε το δολάριο ανατιμηθεί έναντι του ευρώ είτε υποτιμηθεί.

Αρκεί ο βαθμός της μεταβολής της ισοτιμίας να μην ξεπεράσει τα προαναφερθέντα όρια.

Το προϊόν ταιριάζει σε όσους είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν το ρίσκο μικρότερης απόδοσης από αυτές των απλών προθεσμιακών καταθέσεων με αντάλλαγμα την προοπτική για ένα πολύ καλύτερο επιτόκιο.

ADVERTISEMENT

2. Επενδυτική Νέας Γενιάς - Εθνική Τράπεζα

Διαθέτει τη νέα έκδοση της σειράς «Επενδυτικό Νέας Γενιάς». Πρόκειται για ένα Δομημένο Επενδυτικό Προϊόν, η απόδοση του οποίου είναι συνδεδεμένη με το αμοιβαίο κεφάλαιο «ΔΗΛΟΣ Στρατηγικών Τοποθετήσεων - Μικτό εξωτερικού XIII».

Είναι 4 ετές πρόγραμμα, που πέραν της εγγύησης του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη, προσφέρει μία ελάχιστη συνολική μικτή απόδοση 4% στο ίδιο διάστημα.

Το προϊόν απευθύνεται σε όσους έχουν επενδυτικό χρονικό ορίζοντα τα 4 έτη, δεν θέλουν να ρισκάρουν το αρχικό τους κεφάλαιο, αλλά επιζητούν μία υψηλή απόδοση για τα χρήματά τους.

Με αυτό αποκτούν χωρίς ρίσκο, εφόσον το διατηρήσουν ως τη λήξη του, πρόσβαση στις αγορές, μέσω του συνδεδεμένου αμοιβαίου κεφαλαίου.

Όσο πιο υψηλά κέρδη καταγράψει το τελευταίο, τόσο καλύτερη θα είναι η τελική απόδοση για τον επενδυτή. Κι αυτό διότι συμμετέχει κατά 50% στην άνοδο της τιμής του αμοιβαίο κεφαλαίου.

Αναλυτικότερα, τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος είναι τα εξής:

- Ελάχιστο ποσό επένδυσης: 10.000 ευρώ

- Διάρκεια 4 χρόνια

- Εγγύηση αρχικού κεφαλαίου στη λήξη 100%.

- Εγγυημένη απόδοση στη λήξη 4% επί του αρχικού κεφαλαίου επένδυσης, εφόσον ο πελάτης διακρατήσει το προϊόν μέχρι την ημερομηνία λήξης.

- Συμμετοχή του πελάτη κατά 50% στην αύξηση της τιμής του Α/Κ ΔΗΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ με ανώτατο όριο τη μέγιστη δυνητική απόδοση που φτάνει το 40%

- Δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης, οποιαδήποτε στιγμή στη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει η προαναφερόμενη εγγύηση κεφαλαίου.