A- A+
Αν έχετε τουλάχιστον 60.000 ευρώ και βρίσκονται σε μία τράπεζα βγαίνετε κερδισμένος

Προνόμια για όσους διατηρούν τουλάχιστον 60.000 ευρώ σε καταθετικά και επενδυτικά προϊόντα προσφέρουν οι τράπεζες μέσω της υπηρεσίας personal banking.

Πρόκειται για ένα μικρό «private banking» που απευθύνεται σε όσους έχουν κινητή περιουσία 60.000 ευρώ και άνω σε ένα τραπεζικό ίδρυμα.

Σήμερα οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς) και η HSBC προσφέρουν υπηρεσίες personal banking στους πελάτες τους.

Με τον τρόπο αυτό τους εξασφαλίζουν μεταξύ άλλων επαγγελματική διαχείριση της περιουσίας τους, με προσωπικό σύμβουλο, άνετη εξυπηρέτηση, εκπτώσεις και διάφορες δωρεάν παροχές.

Ως εκ τούτου, εάν έχετε διασκορπισμένα τα χρήματά σας σε περισσότερες από μία τράπεζες, αλλά σε καμία δεν διατηρείτε τουλάχιστον 60.000 ευρώ, έχετε την επιλογή να γίνεται πελάτης personal bankking, με τη μεταφορά όλων των χρημάτων ή 60.000 ευρώ σε μία τράπεζα.

Όλα τα προνόμια

Τα πλεονεκτήματα των pesonal πελατών είναι τα εξής:

1. Προσωπικός σύμβουλος

Ο Personal Banker είναι ο προσωπικός σύμμαχος και εξειδικευμένος συνεργάτης σας, με πιστοποίηση παροχής επενδυτικών συμβουλών από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Παρακολουθεί την αγορά και σας ενημερώνει για τις επενδυτικές επιλογές που ταιριάζουν στις ανάγκες και το προφίλ σας.

Μαζί του σχεδιάζετε το επενδυτικό πλάνο σας για να πετυχαίνετε τους οικονομικούς στόχους σας.


2. Προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση

Οι τράπεζες λειτουργούν για τους πελάτες τους αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης, ενώ σε ορισμένα καταστήματα υπάρχουν ταμεία ειδικά για τους πελάτες personal banking για μικρότερης διάρκειας αναμονή.


3. video-banking

Πρόκειται για τη νέα μόδα στην εξαποστάσεως εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς μπορείτε με βιντεο-κλήση να μιλήσετε με το σύμβουλό σας από το σπίτι σας, σα να βρίσκεστε στο κατάστημα.

Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς προσφέρουν την υπηρεσία αποκλειστικά στους πελάτες personal banking, ενώ η Alpha Bank την έχει διαθέσιμη σε όλους μέσω της υπηρεσίας «myAlpha Ραντεβού».


4. Τακτική ενημέρωση για τις αγορές

Κάθε μήνα λαμβάνετε στο e-mail σας newsletter με αναλύσεις για τις αγορές και τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, που σας βοηθούν να πάρετε τις επενδυτικές σας αποφάσεις.


ADVERTISEMENT


5. Προϊόντα με προνόμια

Οι personal πελάτες μπορούν να αποκτήσουν προγράμματα με έκπτωση ή με καλύτερους όρους σε σχέση με τους υπόλοιπους πελάτες.

Για παράδειγμα, πιστωτικές κάρτες χωρίς συνδρομή, καλύτερο επιτόκιο σε λογαριασμό καταθέσεων, δάνεια με έκπτωση στο επιτόκιο.


6. Προγράμματα επιβράβευσης

Ορισμένες τράπεζες προσφέρουν με καλύτερους όρους τα προγράμματα επιβράβευσης των πελατών τους.

Στο πλαίσιο αυτό το όφελός σας ανά συναλλαγή μπορεί να είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τους απλούς πελάτες ή να έχετε περισσότερες επιλογές εξαργύρωσης.


7. Lifestyle προνόμια

Τέλος, οι τράπεζες προσφέρουν υπηρεσίες lifestyle που σας διευκολύνουν την καθημερινότητα.

Ενδεικτικά δωρεάν είσοδος σε lounges αεροδρομίων, οργάνωση ταξιδίων, εκπτώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, κρατήσεις θέσεων σε εστιατόρια ή αθλητικές διοργανώσεις κα.