A- A+
Alpha Bank: Στις 100.000 ευρώ το όριο για άνοιγμα προθεσμιακής σε κατάστημα

Σε νέες μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων προχώρησε η Alpha Bank, ενώ αύξησε και τα ελάχιστα όρια τοποθετήσεων για ορισμένα προϊόντα της.

Με βάση το νέο δελτίο επιτοκίων της τράπεζας, η μέγιστη ετήσια απόδοση που μπορεί κάποιος να πετύχει διαμορφώνεται σε 0,02%, κι αυτό για ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

Το θετικό είναι ότι δεν μείωσε καθόλου τους Bonus πόντους που κερδίζει ο καταθέτης στα προϊόντα που είναι συνδεδεμένα με το πρόγραμμα επιβράβευσης της τράπεζας.

Τα νέα ελάχιστα όρια

Από την άλλη, έβαλε ουσιαστικό μπλόκο στους πελάτες της που επιθυμούν να ανοίξουν λογαριασμό προθεσμίας σε κατάστημα.

Πλέον το ελάχιστο ποσό κατάθεσης για το προϊόν «Alpha Προθεσμιακή με Bonus» που διατίθεται μέσω του φυσικού της δικτύου, διαμορφώνεται στις 100.000 ευρώ από 50.000 ευρώ προηγουμένως.

Το μόνο προϊόν που μπορεί να αποκτηθεί σε κατάστημα με ελάχιστο ποσό τις 10.000 ευρώ, είναι το «Προθεσμιακή Ζωής», το επιτόκιο του οποίου ωστόσο είναι 0,01% ανεξαρτήτως ποσού.

Τα επόμενα βήματα

Σε παρόμοιες κινήσεις έχουν προχωρήσει και άλλες τράπεζες τους τελευταίους μήνες, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα και νέα επιδείνωση των όρων διάθεσης των προθεσμιακών καταθέσεων.

Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, εκτιμάται ότι σε λίγους μήνες από σήμερα κανένας λογαριασμός προθεσμίας δεν θα δίνει επιτόκιο άνω του 0,01%, ενώ πολλά προϊόντα θα καταργηθούν τελείως.

Οι καταθέτες για να πετύχουν μία ικανοποητική απόδοση θα πρέπει να αναζητήσουν τις τύχες τους στις αγορές ή να επιλέξουν κάποια μη συστημική τράπεζα, όπως η Attica Bank για να κερδίσουν κάτι καλύτερο.