A- A+
Μήπως είναι ευκαιρία οι προθεσμιακές της Attica Bank με επιτόκια έως 0,30%;

Σε υψηλά επίπεδα, παρά τη μείωσή τους πριν λίγες ημέρες, για τα δεδομένα της αγοράς αυτή τη στιγμή, παραμένουν τα επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις της Attica Bank.

Πρόκειται για την τράπεζα που μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με συμμετοχή και ιδιωτών επενδυτών στην έκδοση νέων μετοχών που πραγματοποιήθηκε, πλέει σε ήρεμα νερά.

Η κυβέρνηση λειτούργησε με αποφασιστικότητα για τη διάσωσή της και τη συνέχιση της λειτουργίας της, ως ιδιωτικής τράπεζας.


Τα διαθέσιμα προϊόντα

Στο πλαίσιο αυτό, η Attica Bank σε αυτή τη φάση θεωρείται ασφαλής, μετά την ενίσχυσή της και την προγραμματισμένη για το 2022 νέα κεφαλαιακή στήριξη από τους ιδιώτες μετόχους της.

Ωε εκ τούτου, η τήρηση καταθέσεων σε αυτήν, δεν ενέχει ιδιαίτερους κινδύνους, σύμφωνα με συμβούλους επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι καταθέτες μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκότερη επιτοκιακή πολιτική της στους λογαριασμούς προθεσμίας.

Κι αυτό σε μία περίοδο που οι ετησιοποιημένες αποδόσεις στους μεγάλους του κλάδου δεν ξεπερνούν το 0,03%.

Συγκεκριμένα, οι προθεσμιακές καταθέσεις της προσφέρουν τα εξής:

  • Attica DOUBLE PROFIT

Είναι 3μηνη ή 6μηνη προθεσμιακή κατάθεση που σας κάνει δώρο το 100% του συνόλου των τόκων.

Οι τόκοι αποδίδονται μηναία, ενώ το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι οι 20.000 ευρώ και αφορά σε νέα κεφάλαια που θα πιστωθούν σε λογαριασμούς στην τράπεζα.

Συνολικά γίνονται 3 καταβολές για την 3μηνη και 6 καταβολές για την 6μηνη κατάθεση.

Επιπλέον, προβλέπεται καταβολή επιπλέον ποσού ίσου με το 100% του συνόλου των τόκων περιόδου της κατάθεσης, εφόσον δεν πραγματοποιηθεί πρόωρη εξόφληση.

Με αυτό ως δεδομένο, οι ετησιοποιημένες αποδόσεις διαμοφώνεται ως εξής:

  • 20.000 - 100.000     0,20%
  • 100.001 και άνω     0,30%


  • Attica My Value

Είναι προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 1 ή 3 μηνών, που σας δίνει τη δυνατότητα να εξασφαλίσετε το επιτόκιο της αρχικής κατάθεσης για συνολικά έως 6 ή 12 μήνες αντίστοιχα, επιλέγοντας αν θέλετε την αυτόματη ανανέωσή της.

Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι οι 10.000 ευρώ και η καταβολή των τόκων γίνεται κάθε μήνα ή τρίμηνο, ανάλογα με τη διάρκεια, στο συνδεδεμένο λογαριασμό σας.

Επιπλέον έχετε τη δυνατότητα μιας πρόωρης ανάληψης έως και του 20% του κεφαλαίου χωρίς επιβάρυνση.

Τα επιτόκια διαμορφώνονται σε 0,20% - 0,30% ανάλογα με το ποσό για τη μηνιαία / εξαμηνιαία διάρκεια και σε 0,15% - 0,25% στην τριμηνιαία / δωδεκάμηνη διάρκεια.