A- A+
Alpha Bank: Πώς αυξάνει πάνω από το 2% το όφελος στις προθεσμιακές καταθέσεις - Προσφορά ως 5/1

Σε σημαντική αύξηση του κέρδους στις online προθεσμιακές καταθέσεις που είναι συνδεδεμένες με το πρόγραμμα Bonus, προχώρησε η Alpha Bank.

Ο λόγος γίνεται για την «Online Προθεσμιακή Κατάθεση με Bonus», που θα διατίθεται έως και τις 5 Ιανουαρίου 2024 με προνομιακούς όρους.

Με το συγκεκριμένο προϊόν ο καταθέτης εκτός από τόκους λαμβάνει και Bonus πόντους, τους οποίους μπορεί εν συνεχεία να εξαργυρώσει στους συνεργάτες του προγράμματος, πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου.

Οι πόντοι στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή αποτελούν πραγματικό χρήμα. Επιπλέον, η επιβράβευση σε είδος δεν φορολογείται με συντελεστή 15%, όπως ισχύει με τους τόκους των καταθέσεων.

Η Bonus προσφορά

Ειδικότερα, όσοι ανοίξουν μέσω e-banking το συγκεκριμένο προϊόν έως και τις 5 Ιανουαρίου, θα κερδίζουν 20% περισσότερους Bonus πόντους από το κανονικό.

Από την άλλη, τα επιτόκια δεν αλλάζουν. Οι όροι διάθεσης του προγράμματος σε αυτό διάστημα θα είναι οι εξής:

Κάντε κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση

Όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα, μπορείτε να κερδίσετε έως και 300.960 Bonus πόντους, που αντιστοιχούν σε δωρεάν ή με έκπτωση αγορές αξίας 708 ευρώ.

Η κατάθεση προσφέρεται για 3, 6 ή 12 μήνες, ενώ τόκοι και Bonus πόντοι αποδίδονται στον καταθέτη σε μηνιαία βάση.

Υπενθυμίζεται ότι οι Bonus πόντοι που κερδίζετε μπορούν να εξαργυρωθούν σε οποιοδήποτε συνεργάτη του προγράμματος, πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου.

Το ελάχιστο κέρδος σας στις εξαργυρώσεις ανέρχεται σε 2 ευρώ ανά 1.000 πόντους εξαργύρωσης.

Ωστόσο, ορισμένες επιχειρήσεις προσφέρουν καλύτερη αναλογία κέρδους - πόντων, ενώ κατά καιρούς η τράπεζα ενεργοποιεί προνομιακές εξαργυρώσεις που μειώνουν τον αριθμό των πόντων που καλείστε να εξαργυρώσετε.

Σε κάθε περίπτωση οι πόντοι αποτελούν πραγματικό χρήμα, καθώς σας εξασφαλίζουν δωρεάν ή με έκπτωση αγορές προϊόντων που ούτως ή αλλιώς θα κάνετε. Πχ. στο σούπερ μάρκετ ή σε πρατήρια καυσίμων.

ADVERTISEMENT

Παραδείγματα

Με βάση τα παραπάνω, το ετησιοποιημένο κέρδος σας, αθροίζοντας τους τόκους που θα λάβετε συνολικά από την κατάθεση και την ελάχιστη αξία εξαργύρωσης των πόντων που θα κερδίσετε, μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 2%.

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

- 12μηνη κατάθεση 10.000 ευρώ

Στη λήξη της περιόδου της κατάθεσης θα έχετε λάβει συνολικά:

  • 100 ευρώ τόκους προ φόρων (επιτόκιο 1%)
  • 36.000 Bonus πόντους

Με δεδομένη την ελάχιστη αξία αγορών που κερδίζετε από τους Bonus πόντους, το συνολικό σας όφελος στο 12μηνο θα ανέλθει σε 172 ευρώ (100 ευρώ τόκοι + 72 ευρώ αγορές μέσω εξαργύρωσης).

Ως εκ τούτου, το ετησιοποιημένο κέρδος σας από το 1% αυξάνεται στο 1,72%.

Για να είναι δε συγκρίσιμο αυτό το ποσό με τις υπόλοιπες καταθέσεις, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και το όφελός σας από το γεγονός ότι οι Bonus πόντοι δεν φορολογούνται με συντελεστή 15%.

Αν ληφθεί και αυτή η παράμετρος υπόψιν το επιτόκιό σας αυξάνεται στο 1,85%


ADVERTISEMENT

- 12μηνη κατάθεση 100.000 ευρώ

Στη λήξη της περιόδου της κατάθεσης θα έχετε λάβει συνολικά:

  • 1.300 ευρώ τόκους προ φόρων (επιτόκιο 1,3%)
  • 300.960 Bonus πόντους

Με δεδομένη την ελάχιστη αξία αγορών που κερδίζετε από τους Bonus πόντους, το συνολικό σας όφελος στο 12μηνο θα ανέλθει σε 1.901,72 ευρώ (1.300 ευρώ τόκοι + 708,14 ευρώ αγορές μέσω εξαργύρωσης).

Ως εκ τούτου, το ετησιοποιημένο κέρδος σας από το 1,3% αυξάνεται στο 1,90%, ενώ αν ληφθεί υπόψιν και η παράμετρος της φορολογίας για σύγκριση με άλλα προϊόντα, διαμορφώνεται σε 2,01%.


Κάντε την σύγκριση τώρα

Μπορείτε να βρείτε το ακριβές σας όφελος με το εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.

Στα αποτελέσματα, στη στήλη «Συνολικό Κέρδος», υπολογίζεται το τελικό όφελος, λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τους καθαρούς τόκους (μετά φόρων) που θα κερδίσετε, όσο και την επιβράβευση σε είδος, εφόσον υπάρχει.

Έτσι, μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε τις προθεσμιακές καταθέσεις με επιβράβευση με όλες τις υπόλοιπες, προκειμένου να αποφασίσετε τι πραγματικά σας συμφέρει.