A- A+
Προθεσμιακές καταθέσεις: Για ποιο ποσό και τι διάρκεια προσφέρει κάθε τράπεζα το καλύτερο επιτόκιο

Ετησιοποιημένες αποδόσεις που φτάνουν έως και το 2,50% προσφέρουν σήμερα οι ελληνικές τράπεζες μέσω  των διαθέσιμων προθεσμιακών καταθέσεων.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι με αυτά τα επιτόκια θα κινηθεί η εγχώρια αγορά χρήματος τους επόμενους μήνες, ενώ αν υπάρξουν αναπροσαρμογές, θα είναι μικρής κλίμακας.

Ωστόσο, από το α΄ τρίμηνο του 2023 όλα τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν δημιουργήσει νέα προγράμματα, με προνομιακούς όρους, τα οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να κερδίσετε ένα σίγουρο εισόδημα.

Τα καλύτερα προϊόντα

Τα χαρακτηριστικά τους ποικίλουν, ως προς τη διάρκεια, το χρόνο καταβολής των τόκων και το δικαίωμά σας να προχωρήσετε σε πρόωρη ανάληψη των χρημάτων σας χωρίς ποινή.

Οι τράπεζες ακολουθούν διαφορετική στρατηγική ανάλογα με το είδος της πελατείας τους.

Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης που θέλετε να ανοίξετε, μπορεί οι διαφορές στα επιτόκια μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών να είναι σημαντικές.

Το Moneyonline αυτή τη φορά, σας παρουσιάζει τα υψηλότερα επιτόκια που προσφέρει κάθε τράπεζα.

Δεν επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένες διάρκειες και ποσά, αλλά έχουμε κάνει μία μίνι έρευνας αγοράς για το πόσα χρήματα πρέπει να δεσμεύσετε και για πόσο διάστημα, προκειμένου να κερδίσετε το υψηλότερο δυνατό επιτόκιο σε κάθε τράπεζα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, τα καλύτερα επιτόκια ανά τράπεζα στα τυποποιημένα προϊόντα τους, είναι τα εξής:

Alpha Bank

Το καλύτερο επιτόκιο που μπορείτε να κερδίσετε ανέρχεται σε 2%. Αυτό είναι δυνατό μέσω της προθεσμιακής κατάθεσης «Alpha Πρόοδος Plus», διάρκειας 24 μηνών, για ποσά τουλάχιστον 300.000 ευρώ.

Μπορείτε ανά τρίμηνο, κατά την ημέρα καταβολής των τόκων, να σπάσετε την προθεσμιακή κατάθεση.

Ωστόσο η τελική σας απόδοση σε αυτήν την περίπτωση θα είναι χαμηλότερη, καθώς το επιτόκιο αυξάνεται όσο περνούν οι μήνες.

• Τα πλήρη χαρακτηριστικά εδώ


Attica Bank

Η μέγιστη δυνατή απόδοση που μπορείτε να πετύχετε στην Attica Bank ανέρχεται σε 2,50%, μέσω της προθεσμιακής κατάθεσης «Attica Progress», διάρκειας 18 μηνών.

Το ελάχιστο ποσό για να κερδίσετε αυτό το επιτόκιο ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Οι τόκοι καταβάλλονται ανά μήνα και την ίδια ημέρα έχετε τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των χρημάτων σας χωρίς ποινή.

Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση η τελική σας απόδοση θα είναι χαμηλότερη, μιας και τα επιτόκια αυξάνονται κατά τη διάρκεια της κατάθεσης.

• Τα πλήρη χαρακτηριστικά εδώ


ADVERTISEMENT


Eurobank

Το καλύτερο επιτόκιο που προσφέρει η τράπεζα διαμορφώνεται σε 1,75% μέσω του προϊόντος «Προθεσμιακή Κατάθεση με Ευελιξία».

Αυτό θα είναι το ετησιοποιημένο όφελός σας για ποσά 10.000 ευρώ και άνω και για διάρκεια 24 μηνών.

Μπορείτε να προχωρήσετε σε πρόωρη ανάληψη των χρημάτων σας κάθε τρίμηνο, μαζί με την καταβολή των τόκων, ωστόσο το τελικό σας κέρδος θα είναι χαμηλότερο σε αυτήν την περίπτωση, καθώς τα επιτόκια αυξάνονται όσο περνούν οι μήνες της κατάθεσης.

• Τα πλήρη χαρακτηριστικά εδώ


Optima Bank

Η μέγιστη δυνατή απόδοση ανέρχεται σε 2,25% για ποσά από 300.000 ευρώ και άνω, για διάρκεια 12 μηνών, μέσω της «Προθεσμιακής Κατάθεσης Αυξανόμενου Επιτοκίου».

Η απόδοση των τόκων γίνεται ανά τρίμηνο, ενώ την ίδια ημέρα έχετε τη δυνατότητα διακοπής της προθεσμιακής κατάθεσης χωρίς πέναλτι.

Σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο το τελικό επιτόκιο θα είναι μειωμένο, μιας και οι αποδόσεις αυξάνονται ανά περίοδο εκτοκισμού.

• Τα πλήρη χαρακτηριστικά εδώ


ADVERTISEMENT


ProCredit Bank

Προσφέρει επιτόκιο 2% για ποσά από μόλις 5.000 ευρώ, μέσω της 24μηνης προθεσμιακής κατάθεσης που διαθέτει στο e-banking της.

Οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη της διετίας.

• Τα πλήρη χαρακτηριστικά εδώ


Εθνική Τράπεζα

Η μέγιστη δυνατή απόδοση ανέρχεται σε 2,3% και δίνεται μέσω προθεσμιακής κατάθεσης διάρκειας 18 μηνών, για ποσά από 200.000 ευρώ και άνω.

Οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης.

• Τα πλήρη χαρακτηριστικά εδώ


Παγκρήτια Τράπεζα

Το καλύτερο επιτόκιο που προσφέρει διαμορφώνεται σε 1,9%, μέσω της προθεσμιακής κατάθεσης «Ανεβαίνω με Ευελιξία», για ποσά από 200.000 ευρώ και άνω.

Η διάρκειά της είναι 12μηνη, ενώ οι τόκοι καταβάλλονται κάθε μήνα. Την ίδια ημέρα μπορείτε να διακόψετε την προθεσμιακή κατάθεση, ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση το τελικό σας επιτόκιο θα είναι χαμηλότερο, καθώς οι αποδόσεις αυξάνονται κάθε τρίμηνο.

• Τα πλήρη χαρακτηριστικά εδώ


ADVERTISEMENT


Τράπεζα Πειραιώς

Προσφέρει επιτόκιο 2% για ποσά τουλάχιστον 250.000 ευρώ, στη 10μηνη, 11μηνη και 12μηνη έκδοση του προϊόντος «Στα Μέτρα Σου».

Η απόδοση αυτή είναι διαθέσιμη μόνο αν επιλέξετε να εισπράξετε τους τόκους της προθεσμιακής κατάθεσης στη λήξη της, χωρίς το δικαίωμα πρόωρης ανάληψης των χρημάτων σας.

• Τα πλήρη χαρακτηριστικά εδώ


Τράπεζα Χανίων

Η μέγιστη δυνατή απόδοση που προσφέρει η τράπεζα ανέρχεται σε 2,05% μέσω της προθεσμιακής κατάθεσης Premium, που αφορά ποσά τουλάχιστον 150.000 ευρώ.

Η διάρκειά της είναι 24 μηνών, ενώ οι τόκοι καταβάλλονται κάθε εξάμηνο. Την ίδια ημέρα μπορείτε να «σπάσετε» το προϊόν, ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση η τελική σας απόδοση θα είναι χαμηλότερη.

Κι αυτό διότι τα επιτόκια αυξάνονται ανά περίοδο εκτοκισμού.

• Τα πλήρη χαρακτηριστικά εδώ