A- A+
Αυτές είναι οι καλύτερες προθεσμιακές καταθέσεις μηνιαίου εισοδήματος - Πίνακες με τα επιτόκια

Μηνιαίο εισόδημα μπορούν να εξασφαλίσουν στους αποταμιευτές αρκετές προθεσμιακές καταθέσεις, με επιτόκια που ξεπερνούν ακόμη και το 2%.

Πρόκειται για προγράμματα με μηνιαία καταβολή των τόκων, τα οποία επιτρέπουν την ημέρα της πίστωσής τους στο λογαριασμό του καταθέτη, την πρόωρη διακοπή τους.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται κάθε μήνα η ευχέρεια στον αποταμιευτή να μεταφέρει τα χρήματά του σε άλλο προϊόν, εφόσον οι όροι διάθεσής τους είναι καλύτεροι.

Η διευκόλυνση αυτή είναι σημαντική στην τρέχουσα συγκυρία, καθώς οι τράπεζες θέλοντας και μη θα προχωρήσουν σε αυξήσεις των επιτοκίων τους μέσα στη χρονιά.

Αυξανόμενα επιτόκια

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε πριν την επιλογή του προϊόντος είναι το είδος του επιτοκίου. Συγκεκριμένα, διατίθεται προγράμματα με μηνιαία καταβολή των τόκων δύο ειδών:

- Με σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια της κατάθεσης

- Με αυξανόμενο ανά μήνα ή τρίμηνο επιτόκιο

Στη δεύτερη περίπτωση η ετησιοποιημένη απόδοση των πρώτων περιόδων εκτοκισμού είναι χαμηλότερη σε σχέση με την τελική, εφόσον το προϊόν διακρατηθεί έως τη λήξη του.

Ως εκ τούτου, εάν επιλέξετε να σπάσετε την προθεσμιακή κατάθεση νωρίτερα, οι τόκοι έως εκείνη τη στιγμή θα υπολογιστούν με χαμηλότερο επιτόκιο.

Στα αποτελέσματα αναζήτησης του εργαλείου σύγκρισης λογαριασμών προθεσμίας του Moneyonline, τα προγράμματα με αυξανόμενο επιτόκιο έχουν την ένδειξη «ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ» στην ονομασία τους.

ADVERTISEMENT

Οι όροι διάθεσης

Έτσι, μπορείτε να τα ξεχωρίσετε με ευκολία. Επιπλέον, ανάλογα με τη διάρκεια που θα επιλέξετε, στη λίστα των αποτελεσμάτων εμφανίζονται και τα προϊόντα μεγαλύτερης διάρκειας που σπάνε χωρίς καμία ποινή πριν τη λήξη τους.

Η απόδοση που εμφανίζεται σε αυτά είναι υπολογισμένη με βάση τα επιτόκια που ισχύουν μέχρι την τελευταία περίοδο εκτοκισμού που θα επιλέξετε.

Ως προς τις διάρκειας που μπορείτε να επιλέξετε για να πετύχετε ένα μηνιαία εισόδημα, αυτή τη στιγμή κυμαίνονται από 2 έως 18 μήνες.

Αναλυτικότερα, οι καλύτερες αποδόσεις για 100.000 ευρώ είναι οι εξής:

Για άλλες διάρκειες ή πσσά μεταβείτε στο εργαλείο του Moneyonline.gr

6 μήνες

ADVERTISEMENT

12 μήνες

ADVERTISEMENT

15 μήνες

18 μήνες