A- A+
Αυξήσεις επιτοκίων και νέες προθεσμιακές καταθέσεις από ΕΤΕ και Πειραιώς

Φούντωσε για τα καλά ο ανταγωνισμός μεταξύ των μεγάλων τραπεζών στις προθεσμιακές καταθέσεις, προς όφελος των αποταμιευτών που μπορούν να κερδίσουν πλέον ετησιοποιημένες αποδόσεις έως και 2%.

Τις ανακοινώσεις των Eurobank και Alpha Bank την Τετάρτη, ακολούθησαν οι αντίστοιχες των Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς την Πέμπτη.

Όλες οι τράπεζες προχώρησαν όχι μόνο στην αύξηση των αποδόσεων στα υφιστάμενα προγράμματά τους, αλλά και στο λανσάρισμα νέων προθεσμιακών καταθέσεων.

Μάλιστα, στα νέα προϊόντα σε αρκετές περιπτώσεις τα επιτόκια είναι τα ίδια ανεξάρτητα από το ποσό της κατάθεσης, το οποίο μπορεί να ξεκινά ακόμη και από τις 10.000 ευρώ.

Τι ανακοινώθηκε

Αναλυτικότερα, οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι προχώρησαν στις ακόλουθες ανακοινώσεις:

* Από την Τετάρτη 8/2 η Εθνική Τράπεζα προσφέρει ετησιοποιημένες αποδόσεις που φτάνουν έως και το 1,70% στο 12μηνο, ενώ ξεκινά τη διάθεση δύο νέων προθεσμιακών καταθέσεων.

Η πρώτη είναι 15μηνη και είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 10/2 για ποσά από 10.000 ευρώ. Το επιτόκιο είναι αυξανόμενο ανά τρίμηνο, έως και το 3%. Η τελική ετησιοποιημένη απόδοση διαμορφώνεται στο 2%, ανεξάρτητα από το ποσό της κατάθεσης.

Η δεύτερη είναι 18μηνη, αφορά ποσά από 20.000 έως 200.000 ευρώ και προσφέρει απόδοση από 1,5% έως 2,3%. Θα είναι διαθέσιμη από τις 17/2.


* Από την ερχόμενη Δευτέρα 13/2 η Eurobank θέτει στη διάθεση του κοινού νέα προγράμματα με διάρκεια έως 24 μήνες και επιτόκια που κλιμακώνονται έως και το 2,50% ανά περίοδο εκτοκισμού. Το δε ελάχιστο ποσό της κατάθεσης έχει οριστεί στις 10.000 ευρώ.

Παράλληλα, από την ίδια ημέρα θα θέσει σε εφαρμογή τα νέα αυξημένα επιτόκια στις υφιστάμενες προθεσμιακές καταθέσεις, τα οποία θα φτάνουν έως και το 1,3% για διάστημα έως 15 μήνες.


* Η Alpha Bank έδωσε στη δημοσιότητα τα νέα επιτόκια που θα ισχύουν από την ερχόμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, τα οποία θα κλιμακώνονται ανά περίοδο εκτοκισμού ως το 3%.

Στο 12μηνο η μέση απόδοση κυμαίνεται από 1,25% έως 1,75% και στο 24μηνο από 1,50% έως 2%.

Παράλληλα, αύξησε τα επιτόκια στην Online Προθεσμιακή Κατάθεση, τα οποία πλέον φτάνουν έως και το 1,25%.


* Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι από τις 14/2 αυξάνει τα επιτόκια της προθεσμιακής κατάθεσης «Στα Μέτρα Σου» έως και το 2% στη 12μηνη διάρκεια.

Ταυτόχρονα, από τις 21/2 θα διαθέτει μία νέα προθεσμιακή κατάυεση διάρκειας 12 μηνών, με αυξανόμενο ανά τρίμηνο επιτόκιο που θα φτάνει έως και το 2,75%.

Αυτή η απόδοση αφορά την ανώτερη κλίμακα επιτοκίων. Για παράδειγμα σε αυτήν το επιτόκιο ανέρχεται σε 0,75% στο α΄ τρίμηνο, σε 1,40% στο β΄ τρίμηνο, σε 2,30% στο γ΄ τρίμηνο και σε 2,75% στο τελευταίο.

Σύγκριση επιτοκίων

Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες αποδόσεις, ανάλογα με το ποσό της κατάθεσής σας, μέσω του εργαλείου σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.

Τα επιτόκια θα ενημερώνονται μία ημέρα προτού τεθούν σε ισχύ από την εκάστοτε τράπεζα.

Αυτήν τη στιγμή η βάση δεδομένων είναι ενημερωμένη με τα νέα επιτόκια της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank, για τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Σταδιακά τις επόμενες ημέρες θα προστίθενται όλα τα επικαιροποιημένα επιτόκια, καθώς και τα νέα προγράμματα.