A- A+
Προαναγγελία (;) παράτασης για τις δηλώσεις η νέα προθεσμία υποβολής βεβαιώσεων αποδοχών
Παράταση έως και τις 27 Απριλίου για την υποβολή από τους εργοδότες των βεβαιώσεων αποδοχών μισθών ή συντάξεων έδωσε το ΎΠΟΙΚ. «Μυρίζει» παράταση και για δηλώσεις.

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου εξέδωσε απόφαση με την οποία παρατείνεται έως και τις 27 Απριλίου 2015 η προθεσμία για την χωρίς πρόστιμο ηλεκτρονική υποβολή των αρχικών αρχείων των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων και της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι υπόχρεοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών αρχείων μέχρι και την 31.12.2015.

Τι θα γίνει με δηλώσεις

Η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες λήγει στις 30 Ιουνίου, με βάση τις έως τώρα αποφάσεις.

Φοροτεχνικοί σημειώνουν ωστόσο πως δεν αποκλείεται η παράταση στην υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών να αποτελεί προάγγελο και για αντίστοιχη παράταση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2015.

Εν τω μεταξύ για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση, θα παραταθεί μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2015 η προθεσμία υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2015.

Στην ίδια προθεσμία θα υποβληθούν και οι δηλώσεις στοιχείων (έτους 2016) για τις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν μέχρι και την 31η Μαΐου 2015.

Διαβάστε επίσης

* Μίνι πόθεν έσχες μέσω των φετινών δηλώσεων - Επιπλέον πληροφορίες ζητά η εφορία

* Έως 30/6 η υποβολή των φετινών δηλώσεων - Σε τρεις διμηνιαίες δόσεις η πληρωμή του φόρου