A- A+
Στο TAXIS την Τετάρτη τα στοιχεία για τόκους καταθέσεων - Νέα (;) παράταση για δηλώσεις
Ολοκληρώνεται την Τετάρτη, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η αυτόματη εισαγωγή των στοιχείων για τους τόκους από καταθέσεις στα έντυπα Ε1 των φορολογουμένων. Σενάρια παράτασης.

Οι φοροτεχνικοί επικαλούμενοι καθυστερήσεις στην υποβολή των δηλώσεων, λόγω τεχνικών προβλημάτων, έχουν ζητήσει από το υπουργείο να δοθεί παράταση στις προθεσμίες υποβολής τους.

Κατά ορισμένες πληροφορίες, στο υπουργείο εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση 20 ημερών στην προθεσμία που έχει δοθεί στους φορολογουμένους ανάλογα με το ΑΦΜ τους.

Ωστόσο, προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι, οι νέες προθεσμίες δεν ανακοινώνονται, προκειμένου να μην επαναπαυτούν οι φορολογούμενοι και πάει πίσω η διαδικασία.

Οι τόκοι καταθέσεων

Σε ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διευκρινίζει πως δεν παρατηρούνται τεχνικά προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι δεν παρατηρείται καμία υπερφόρτωση των συστημάτων της ούτε τεχνικά προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων, πόσο μάλλον κατάρρευση του συστήματος όπως εσφαλμένα μεταδίδουν κάποια Μέσα.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 25 Ιουνίου μέχρι και χθες οι ημερήσιες υποβολές φορολογικών δηλώσεων κυμαίνονται μεταξύ των 65 και 75 χιλιάδων Ε1 τις εργάσιμες ημέρες και 35.000 με 40.00 τα Σαββατοκύριακα, περίπου στο μισό της δυναμικότητας και της αντοχής του συστήματος, το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000 υποβολές ημερησίως» τονίζει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, διευκρινίζει ότι η μεταφόρτωση των στοιχείων των τόκων ολοκληρώνεται μέχρι αύριο (σ.σ. Τετάρτη), παρότι μέχρι και προχθές συνέχιζαν να φτάνουν από τις τράπεζες αρχεία με διορθώσεις και επικαιροποιήσεις στοιχείων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν τηρήθηκε ο προκαθορισμένος μορφότυπος, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στις μεταφορτώσεις.

Διαβάστε επίσης

* Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος ανάλογα με τον ΑΦΜ

* Στις εφορίες η εγκύκλιος για τους τόκους από καταθέσεις - Πώς θα δηλωθούν

* Πληρώστε το φόρο εισοδήματος άτοκα σε έως και 12 δόσεις με την πιστωτική κάρτα