A- A+
Παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου για τη ρύθμιση αυθαιρέτων - Έκπτωση 20% μέσω δανείου
Παράταση έως και το τέλος του ερχόμενου Φεβρουαρίου έδωσε το Υπουργειο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για την υποβολή αιτήσεων τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο, συνολικά έχουν κατατεθεί στο σύστημα δήλωσης αυθαιρέτων που λειτουργεί περί τις 165.500 αιτήσεις, εκ των οποίων το 80% έχουν καταχωρηθεί με πλήρη στοιχεία.

Από αυτές τις δηλώσεις αναμένονται έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ, από τα οποία έως σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα περίπου 78 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός δηλώσεων και πληρωμών ανά ημέρα έχει επιταχυνθεί σημαντικά, φτάνοντας περίπου τις 7.000 αιτήσεις, ενώ με βάση τους ρυθμούς προόδου της συμμετοχής των πολιτών θα επιτευχθεί ο στόχος εισπράξεων που έχει προϋπολογιστεί.

Μείωση προστίμου με δάνειο

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν την έκπτωση που προσφέρει το δημόσιο σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του προστίμου, η οποία ανέρχεται σε 20%, μέσω δανείων που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες.

Με τον τρόπο αυτό, οι ιδιοκτήτες ακινήτων όχι μόνο κερδίζουν την έκπτωση επί του προστίμου και ταυτόχρονα να το πληρώσουν σε δόσεις.

Τα ίδια δάνεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή των περισσότερων πληρωμών προς το δημόσιο.

Δείτε επίσης

* Τα φοροδάνεια της αγοράς: Συγκρίνετε τα επιτόκια

* Σε 36 μηνιαίες δόσεις η εξόφληση του προστίμου για τα αυθαίρετα - 20% έκπτωση μέσω δανείων

* Νέες διευκρινίσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων - 29 ερωταπαντήσεις

* Ρύθμιση αυθαιρέτων: Η διαδικασία σε 5 βήματα - Πόσο και πότε θα πληρώσετε