A- A+
Παράταση στο τέλος Ιουλίου της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων
Προς παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που λήγει στις 30 Ιουνίου, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Τέλη Ιουλίου η νέα προθεσμία με βάση το επικρατέστερο σενάριο.

Ωστόσο, με βάση τις έως τώρα πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, οι ημερομηνίες πληρωμής του φόρου, εφάπαξ ή σε δόσεις, δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Στο πλαίσιο αυτό, το σύνολο του φόρου με έκπτωση 1,50% ή η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθούν έως και το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη δόση έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία δόση έως το τέλος Νοεμβρίου.

Η παράταση στο Ε9

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), θέμα ημερών φαίνεται να είναι η κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή με την οποία θα απαλλάσσονται από την καταβολή προστίμου (100 ευρώ) όσοι υπέβαλαν το έντυπο Ε9 πέραν της 31 Μαΐου.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται έμμεσα παράταση στην προθεσμία υποβολής του Ε9 για όσους είχαν μεταβολές στην περιουσία τους έως και το τέλος του 2013.

Εξάλλου, σαράντα υποψηφιότητες υποβλήθηκαν για την κάλυψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων μετά την παραίτηση του κ. Χάρη Θεοχάρη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή που έχει ορισθεί για την λήψη της απόφασης και τον ορισμό του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.