A- A+
Βάρδας: Πρόταση για ανοιχτά καταστήματα 15 Κυριακές το χρόνο - Πώς πήγε το τελευταίο άνοιγμα
Πρόταση για τη λειτουργία των καταστημάτων 15 Κυριακές το χρόνο ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας ενδυμάτων Θεόδωρος Βάρδας. Πώς πήγε η Κυριακή 19/1.

Σύμφωνα με τον κ. Βάρδα, η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων «με αθρόα προσέλευση και ικανοποιητικό τζίρο απέδειξε ότι οι καταναλωτές την υιοθετούν».

Όπως είπε, «έχοντας ως δεδομένη την εμπειρία της 19ης Ιανουαρίου εκτιμά ότι το μέτρο πρέπει να επεκταθεί με το άνοιγμα την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα συν δύο επιπλέον Κυριακές τον Δεκέμβριο και την Κυριακή πριν το Πάσχα. Σύνολο δεκαπέντε Κυριακές από τις πενήντα δύο του έτους».

Από την πλευρά του, ο κ. Β. Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σημείωσε ότι η πρώτη και μόνη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων με ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, σε συνδυασμό με τη Παρασκευή του Αγίου Αντωνίου και το Σάββατο του Αγίου Αθανασίου, συνέθεσαν ένα ενδιαφέρον τριήμερο εμπορικής κίνησης, κυρίως λόγω των δώρων, των δύο συνεχόμενων ονομαστικών εορτών.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο τζίρος της Κυριακής δεν εντυπωσίασε, αφού δεν διέφερε σε πωλήσεις από μια καθημερινή. Απέδωσε μάλιστα την εκτίμηση αυτή στο ότι από την έναρξη των εκπτώσεων μέχρι σήμερα, είναι εμφανές ότι για τις προσωπικές τους αγορές, οι καταναλωτές περιμένουν την επόμενη πληρωμή του μισθού και της σύνταξης τους, στο τέλος του μήνα.