A- A+
Τι θα κερδίσετε αν το 2021 κάνετε 5.000 ευρώ αγορές με την κάρτα σας - Οδηγός για όλα τα προγράμματα

Η χρήση της κάρτας δεν είναι χρήσιμη μόνο για την εξασφάλιση του αφορολόγητου για τις δηλώσεις που κάνουμε κάθε χρόνο. Συνεπάγεται επιπλέον όφελος.

Οι περισσότερες κάρτες, χρεωστικές, προπληρωμένες και πιστωτικές, πλαισιώνονται από ένα πρόγραμμα επιβράβευσης, μέσω του οποίου μπορείτε να βγείτε κερδισμένοι.

Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό επί των αγορών σας επιστρέφεται υπό τη μορφή ευρώ ή πόντων και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σα να ήταν πραγματικό χρήμα σε επόμενες αγορές.

Οι δύο περιορισμοί

Δύο είναι οι βασικοί περιορισμοί των προγραμμάτων επιβράβευσης:

Πρώτον, αν κάνετε τις αγορές σας εκτός δικτύου συνεργαζόμενων καταστημάτων είτε δεν κερδίζετε επιβράβευση ή κερδίζετε σημαντικά χαμηλότερη έως και 90% σε σχέση με τις πληρωμές εντός δικτύου

Δεύτερον, στις κάρτες που δίνουν υψηλή ανταμοιβή, άνω του 1%, ανεξάρτητα του που θα γίνει η συναλλαγή, η εξαργύρωση γίνεται μόνο σε μία ή σε λίγες επιχειρήσεις.

Για το λόγο αυτό όταν επιλέγετε κάρτα θα πρέπει τα χαρακτηριστικά του προγράμματος επιβράβευσης που τη συνοδεύει να κουμπώνουν με τις καταναλωτικές σας συνήθειες.

Δηλαδή θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σε ποιες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών κάνετες τις μεγαλύτερες δαπάνες και σε ποιες επιχειρήσεις.

ADVERTISEMENT

Ποιο είναι το κέρδος σας

Όσο πιο πολύ ταιριάζει το πρόγραμμα επιβράβευσης με το καταναλωτικό σας προφίλ, τόσο περισσότερο κερδίζετε.

Για παράδειγμα, εάν ξοδεύετε το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός σας στο σούπερ μάρκετ, θα πρέπει να προσανατολιστείτε σε λύσεις που προσφέρουν υψηλή ανταμοιβή για συναλλαγές στο συγκεκριμένο κλάδο.

Πόσα όμως μπορείτε να κερδίσετε κάθε χρόνο; Αν υποθέσουμε ότι κάνετε το 2021 δαπάνες 5.000 ευρώ σε συνεργαζόμενες με την τράπεζά σας επιχειρήσεις, το όφελός σας διαμορφώνεται κατ΄ ελάχιστον στα ακόλουθα επίπεδα:

κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση

Να σημειώσουμε ότι ο παραπάνω υπολογισμός έχει γίνει με τη βασική επιβράβευση που δίνει κάθε πρόγραμμα.

Αν εκμεταλλευτείτε προσφορές που τρέχουν όλο το χρόνο ή κατά διαστήματα, το όφελος ανά συναλλαγή μπορεί να φτάσει ακόμη και το 20%.

Άρα το όφελός σας μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο.