A- A+
Τι χρειάζεστε πλέον για να κάνετε online αγορές με κάρτα - Οδηγός ανά τράπεζα

Διαφορετική, αλλά με μεγαλύτερη ασφάλεια, είναι πλέον η ταυτοποίησή σας από την τράπεζα όταν κάνετε αγορά σε e-shops με χρήση κάρτας.

Κάθε τράπεζα έχει το δικό της σύστημα ταυτοποίησης, με στόχο η διαδικασία να ολοκληρώνεται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Έτσι, αν δεν έχετε τη δυνατότητα να ταυτοποιηθείτε με τις μεθόδους που προβλέπονται, είναι αδύνατη η πραγματοποίηση online συναλλαγών.

Πώς ταυτοποιεί κάθε τράπεζα

Το Moneyonline συγκέντρωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία ψηφιακής ταυτοποίησή σας όταν κάνετε online αγορές.

  • Alpha Bank

- Ταυτοποίηση μέσω των Push Notifications και της εφαρμογής myAlpha Mobile

Ενεργοποιήστε τα Push Notifications στο mobile banking και κάθε φορά που δίνετε εντολή για συναλλαγή στο διαδίκτυο, θα λαμβάνεται στο κινητό μία ειδοποίηση.

Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα πρέπει να κάνετε αποδοχή της στην ειδοποίηση που εμφανίζεται στο κινητό σας τηλέφωνο, με χρήση Face ID, Touch ID ή το 4ψήφιο PIN που έχετε δηλώσει στην τράπεζα.

- Ταυτοποίηση με τον 3ψηφιο κωδικό e-com PIN

Πρόκειται για ένα 3ψήφιο κωδικό, που θα ορίσετε εσείς και θα πρέπει να θυμάστε.

Το e-com PIN θα χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το myAlpha Code (Viber ή SMS) για την ασφαλή ταυτοποίηση των συναλλαγών σας.

Για τον ορισμό του e-com PIN - και μόνο την πρώτη φορά - κατά τη διάρκεια της αγοράς, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε το ΑΦΜ σας σε ειδικό πεδίο που θα εμφανιστεί.

Στη συνέχεια ακολουθώντας τις οδηγίες, θα πρέπει να ορίσετε το e-com PIN που επιθυμείτε να χρησιμοποιείται για τη συγκεκριμένη κάρτα.



  • Eurobank

- Με βιομετρικά χαρακτηριστικά

Με αναγνώριση προσώπου ή με το δακτυλικό αποτύπωμά σας, εφόσον οι λειτουργίες παρέχονται από τη συσκευή σας και τις έχετε ενεργοποιήσει

- Με σύνδεση στο Eurobank Mobile App

Εισέρχεστε στην υπηρεσία m-banking με το 4ψήφιο PIN που χρησιμοποιείτε για είσοδο στην υπηρεσία ή με τους κωδικούς e-banking σας.

- Με το PIN της κάρτας σας

Εάν δεν έχετε Eurobank Mobile App, πριν ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική αγορά σας, στην οθόνη σας βλέπετε ειδοποίηση με τα στοιχεία της συναλλαγής.

Για να την ολοκληρώσετε συμπληρώνετε 2 από τα 4 ψηφία του PIN της κάρτας σας για την εξακρίβωση της ταυτότητάς σας.

Στη συνέχεια, η εξακρίβωση της ταυτότητάς σας γίνεται και με Κωδικό μιας Χρήσης (OTP).

Τον λαμβάνετε με SMS στο κινητό που έχετε δηλώσει στο e-Banking και τον συμπληρώνετε στο πεδίο της ειδοποίησης.



  • Εθνική Τράπεζα

- Μέσω Mobile Banking

Μπορείτε μέσω της εφαρμογής NBG Mobile Banking να εγκρίνετε τις συναλλαγές που πραγματοποιείτε με την αποδοχή τους στην ειδοποίηση που λαμβάνετε στο κινητό.

- Μέσω Internet Banking

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες στην υπηρεσία i-bank Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ισχυρής ταυτοποίησης, κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών για είσοδο στο Internet Banking.

- Μέσω NBG Authenticator

Με τη νέα εφαρμογή NBG Authenticator για κινητά, μπορείτε ακόμα και αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης στο Internet και Mobile Banking της Εθνικής Τράπεζας, να εγκρίνετε  συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου που απαιτούν την ισχυρή ταυτοποίησή σας.


  • Τράπεζα Πειραιώς

Η ισχυρή ταυτοποίηση του πελάτη, κατά την διάρκεια της αγοράς, θα πραγματοποιείται μέσω δύο μεθόδων:

- Αποδοχή με push notification στο winbank mobile app

Η ταυτοποίηση γίνεται με ειδοποίηση στο κινητό και με χρήση των βιομετρικών στοιχείων του κινητού σας ή με τον 4ψήφιο PIN που έχετε δηλώσει στην τράπεζα για την εφαρμογή

- Εισαγωγής κωδικών winbank web Banking συνδυαστικά με extraPIN

Αν δεν έχετε κατεβάσει την εφαρμογή για τα κινητά, θα πρέπει να να διαθέτετε κωδικούς winbank banking και να έχετε δηλωμένο στην Τράπεζα κινητό τηλέφωνο για τη λήψη extraPIN.