A- A+
Τέλη ΙΧ: Ξεκινούν διασταυρώσεις για ...ξεχασιάρηδες - Έλεγχος και στα έτη 2011 - 2012
Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες εξαντλητικές διασταυρώσεις για τον έλεγχο των οχημάτων για τα οποία δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Τα πρόστιμα.

Αρχικά οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, για τα οποία τα πρόστιμα έχουν ήδη αρχίσει να «φορτώνονται» στο Taxis.

Από εκεί και πέρα, θα γίνουν αναδρομικοί έλεγχοι σε όσους δεν πιάστηκαν μέχρι στιγμής στην «τσιμπίδα» της εφορίας για απλήρωτα τέλη των ετών 2011 και 2012.

Τα πρόστιμα

Ο λόγος γίνεται για ΙΧ, για τα οποία δεν καταβλήθηκε το ποσό των δύο ετών και ταυτόχρονα δεν κατατέθηκαν οι πινακίδες, ώστε να τεθεί το όχημα σε ακινησία.

Τόσο για το 2016, όσο και για διετία 2011 - 2012 προβλέται η πληρωμή προστίμου ίσο με τα τέλη κυκλοφορίας.

Δηλαδή η επιβάρυνση διαπλασιάζεται. Το αν κληθούν να πληρώσουν κάτι παραπάνω για την ...5ετή καθυστέρηση οι ιδιοκτήτες τους, θα το αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών.

Τα ανασφάλιστα

Εξάλλου έληξε τη Δευτέρα η άτυπη προθεσμία που είχε δοθεί στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστρων ΙΧ για να τα ασφαλίσουν και να αποφύγουν τις αυστηρές κυρώσεις.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 600.000 ΙΧ είναι ανασφάλιστα, ενώ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων (ΓΓΔΕ).

Στους ιδιοκτήτες τους θα αποσταλεί ειδοποίηση αρχές με μέσα Μαρτίου Μαρτίου και ο πολίτης θα έχει οκτώ ημέρες για να πληρώσει το παράβολο των 250 ευρώ υπέρ δημοσίου και να ασφαλίσει το όχημά τους.

Τα πρόστιμα

Μετά το 8ήμερο κι αν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ και ταυτόχρονα θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά διοικητικών συνεπειών, οι οποίες είναι:

• Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
• Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για 3 χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής.
• Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο.
• Χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ​.

Σύγκριση ασφαλίστρων

Βρείτε το φθηνότερο πρόγραμμα για την ασφάλιση του ΙΧ σας μέσω του εργαλείου σύγκρισης ασφαλίστρων που λειτουργεί στο moneyonline.gr.

Οι 10 παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ασφάλισης

Για να γλυτώσετε τις περαιτέρω συνέπειες, πέραν του αρχικού προστίμου των 250 ευρώ, δεν έχετε παρά να ασφαλίσετε το όχημά σας, γρήγορα, οικονομικά και online μέσα σε 5 λεπτά, με όλες τις παρακάτω πλατφόρμες.

Βρείτε την πιο συμφέρουσα προσφορά για το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σας

  • Εναλλακτικές online πλατφόρμες

- Hellas Direct: Πετύχετε έκπτωση 24% κατά μέσο όρο

- Allianz Direct: Κερδίστε έκπτωση 18% +10% bonus μέσω μίας νέας προσφοράς

- BYI: Πάρτε προσφορές από διαφορετικές εταιρείες με μία αίτηση