A- A+
Τεχνικό πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων αναστάτωσε το κοινό - Ουρές σε ΑΤΜ
Αναστάτωση προκάλεσε στους συνταξιούχους η καθυστέρηση πίστωσης των λογαριασμών τους με τις συντάξεις του Μαίου, λόγω τεχνικού προβλήματος στα συστήματα ΔΙΑΣ.

Οι συντάξεις στην πλειονότητα των περιπτώσεων αρχίζουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας επίσημης καταβολής του.

Την Τρίτη 28 Απριλίου ωστόσο, πολλές από τις συντάξεις του ΙΚΑ δεν πιστώθηκαν, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση σε μερίδα των συνταξιούχων, λόγω και της γενικότερης αβεβαιότητας που υπάρχει σήμερα στην αγορά.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που από το βράδυ της Τρίτης σχημάτισαν ουρές κυρίως σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς για να ελέγξουν το λογαριασμό τους, που σε πολλές περιπτώσεις ήταν άδειος!

Ανακοίνωση ΕΕΤ

Ενδεικτικό της προσπάθειας των αρχών να καθησυχάσουν τους συνταξιούχους είναι το γεγονός πως η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) εξέδωσε ανακοίνωση αργά το βράδυ της Τρίτης για το θέμα.

Σύμφωνα με αυτήν, την Τετάρτη, 29/04/2015, θα έχει ολοκληρωθεί κανονικά, για όλες τις τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, η πίστωση των συντάξεων ΙΚΑ και Δημοσίου μηνός Μαΐου 2015 στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

«Τράπεζες μέλη της ΕΕΤ που πιστώνουν ήδη από τις 28/4/2015 τους λογαριασμούς των συνταξιούχων πελατών τους, θα έχουν ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία έως τις 11.00 μ.μ., το αργότερο» κατέληγε η ίδια ανακοίνωση.

Τεχνικό πρόβλημα

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Στρατούλης ανακοίνωσε ότι «το πρόβλημα όπως με διαβεβαίωσαν οι τράπεζες έχει λυθεί και θεωρείται λήξαν».

Όπως είπε, η καθυστέρηση στην καταβολή συντάξεων οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα του ΔΙΑΣ.

«Δεν είναι καλό να προκύπτουν τεχνικά προβλήματα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις» τόνισε ο κ. Στρατούλης.