A- A+
Στο 0,15% έπεσε το ταβάνι στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων - Οι αλλαγές

Μετά τη Eurobank και η Alpha Bank προχώρησε μέσα στο Νοέμβριο σε περικοπές στα επιτόκια των λογαριασμών προθεσμίας, ρίχνοντας ακόμη πιο πολύ τις αποδόσεις.

Στα προϊόντα που έγιναν μειώσεις το μέγιστο δυνατό επιτόκιο διαμορφώνεται σε 0,09%, ενώ περικοπές είχαμε και σε ορισμένα προγράμματα ως προς την επιβράβευση που παρέχεται σε είδος.

Το μόνο προϊόν που δεν πειράχθηκε ήταν η «Alpha Online Προθεσμιακή με Bonus», οι όροι της οποίας είχαν αλλάξει τελευταία φορά την 1η Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα αυτό είναι αυτή τη στιγμή το προνομιακότερο μεταξύ όλων όσων προσφέρουν οι συστημικές τράπεζες με ανώτατο επιτόκιο 0,15% και επιπλέον Bonus πόντους.

Για το λόγο αυτό όσοι έχετε ελεύθερα χρήματα και ψάχνετε για προθεσμιακή κατάθεση, ίσως είναι ευκαιρία να το εκμεταλλευτείτε. Άλλωστε το άνοιγμα της προθεσμιακής γίνεται από το χώρο σας μέσω e-banking χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα.

Οι κινήσεις των τραπεζών

Υπενθυμίζεται πως μέσα στο Νοέμβριο εφάρμοσαν περικοπές επιτοκίων οι Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank, ενώ είχε προηγηθεί η Τράπεζα Πειραιώς στα τέλη Οκτωβρίου.

Πλέον, μετά τον τελευταίο γύρο περικοπών στα επιτόκια από όλες τις τράπεζες, η μέγιστη δυνατή απόδοση στους τέσσερις συστημικούς ομίλους δεν ξεπερνά το 0,15%, κι αυτό για ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το ταβάνι στις αποδόσεις ανέρχεται σε:

  • 0,15% στην Alpha Bank
  • 0,10% στη Eurobank
  • 0,12% στην Εθνική Τράπεζα
  • 0,10% στην Τράπεζα Πειραιώς

Βρείτε σε 1΄ την καλύτερη απόδοση για τα χρήματά σας