A- A+
Στα 25 ευρώ το εισιτήριο για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία από το 2014 - Οι εξαιρέσεις
Εισιτήριο 25 ευρώ θα πληρώνουν από 1ης Ιανουαρίου 2014 όσοι χρειάζονται εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία. Ποιοι θα εξαιρούνται από την καταβολή του τιμήματος νοσηλείας και με ποια κριτήρια.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ θα ισχύει από το 2014 μόνο για την εισαγωγή στα νοσοκομεία, και όχι για αυτόν που θα κάνει μια εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία.

Από το μέτρο θα εξαιρούνται όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 11.000 ευρώ και οι χρόνιοι πάσχοντες, ενώ απέκλεισε την επιβολή περιουσιακών κριτηρίων.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το κόστος αυτό αφορά περίπου έναν στους δέκα χρήστες των υπηρεσιών των νοσοκομείων, σημειώνοντας ότι ο συγκεκριμένος πόρος θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των φαρμάκων και των εξετάσεων των ανασφάλιστων πολιτών.

Τέλος, σημείωσε ότι για τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι εξαιρούνται από την πληρωμή εισιτηρίου, θα ζητηθούν χρήματα από την ΕΕ για την αποκατάσταση της ζημιάς του ελληνικού δημοσίου.