A- A+
Προθεσμιακές καταθέσεις που λειτουργούν σαν λογαριασμοί Ταμιευτηρίου
Προθεσμιακές καταθέσεις με υψηλά επιτόκια που λειτουργούν όπως οι λογαριασμοί Ταμιευτηρίου, δίνοντας τη δυνατότητα στον πελάτη να αυξομειώνει το ποσό της αποταμίευσης, προσφέρουν οι τράπεζες.

Στην εποχή της κρίσης η ζήτηση για προγράμματα καταθέσεων που δε δεσμεύουν τον πελάτη σε σχέση με το χρονικό ορίζοντα της αποταμίευσης, έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες με στόχο να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της πελατείας τους έχουν δημιουργήσει προϊόντα που δύσκολα θα ξαναδούμε στο μέλλον.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα

Συγκεκριμένα, για λίγο διάστημα ακόμη θα προσφέρουν λογαριασμούς προθεσμίας που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης χωρίς καμία ποινή ή μπορεί να προσφέρουν ελευθερία πρόσθετων καταθέσεων.

Το πλεονέκτημά τους σε σχέση με τους λογαριασμούς Ταμιευτηρίου, είναι ότι το επιτόκιο παραμένει κλειδωμένο καθ΄ όλη την προσυμφωνημένη διάρκεια της κατάθεσης.

Αυτή τη στιγμή διατίθενται τρία προϊόντα με ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά:

  • Το «Emporiki Χωρίς Δεσμεύσεις», το οποίο δίνει την ευχέρεια στον καταθέτη να «σηκώσει» όλο το κεφάλαιό του, όποτε ο ίδιος επιθυμεί χωρίς καμία ποινή.

Δείτε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος

  • Με παρόμοια λογική λειτουργούν και οι προθεσμιακές καταθέσεις «Ανεβαίνω Extra» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που προσφέρουν δωρεάν μερική ή ολική ανάληψη των κεφαλαίων.

Δείτε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος

  • Τέλος, η κατάθεση «Συν Πλην» της Τράπεζας Πειραιώς παρέχει την ευχέρεια αυξομείωσης του ποσού της κατάθεσης.

Δείτε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος