A- A+
Προς κατάργηση τα e-wallets που σχεδίασαν οι ίδιες οι τράπεζες για πληρωμές με κινητό

Τίτλους τέλους στα e-wallets που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια για να μπορούν οι πελάτες τους να πληρώνουν παντού με το κινητό τους, θα βάλουν οι τράπεζες.

Ο λόγος γίνεται για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε συσκευές με λογισμικό Android, τις οποίες ενεργοποίησαν τα τελευταία τρία χρόνοα οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι για την εξυπηρέτηση των κατόχων των καρτών τους.

Πρόκειται για τα εξής:

  • myAlpha Wallet
  • Eurobank Wallet
  • NBG m-banking
  • Winbank Pay

Τι αλλάζει

Με δεδομένο ότι οι παραπάνω εφαρμογές έχουν υψηλό κόστος συντήρησης και αναβαθμίσεων ασφαλείας, οι τράπεζες σκοπεύουν να της καταργήσουν κάποια στιγμή.

Μόλις γίνει αυτό, οι πελάτες τους με συσκευές Android θα μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές με το κινητό τους, ψηφιοποιώντας τις κάρτες τους στο Google Pay.

Ήδη Alpha Bank και Eurobank δίνουν την ευχέρεια στους πελάτες τους να χρησιμοποιούν το πορτοφόλι της Google για τις συναλλαγές με το κινητό τηλέφωνο, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

ADVERTISEMENT

Τα κινητά iPhone

Από την άλλη, όσοι έχουν συσκευές με λογισμικό IOS, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο το Apple Pay, το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple.

Σήμερα, πρόσβαση στο Apple Pay έχουν οι πελάτες των Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς και σύντομα θα ακολουήσει και η Εθνική Τράπεζα.

Έτσι, σε μερικά, λίγα χρόνια από σήμερα, οι πελάτες των τραπεζών θα μπορούν να ψηφιοποιούν τις κάρτες με το Google Pay αν έχουν κινητό Android και με Apple Pay αν έχουν iPhone.