A- A+
Power Pass: Μέχρι την Παρασκευή πληρώνει το κράτος την επιδότηση για το ρεύμα

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές της επιδότησης ρεύματος, στο πλαίσιο του προγράμματος Power Pass για πρώτες και φοτιητικές κατοικίες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας είπε ότιμέσα στις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους του Power Pass

Όπως εξήγησε, βάση του αρχικού σχεδιασμού η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει σταδιακά. Πρόσθεσε όμως πως ο στόχος είναι να πιστωθεί όλο το ποσό μαζί στον κάθε δικαιούχο.

Τα ποσά της επιδότησης

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο επίδομα δίνεται για να καλυφθεί το 60% της επιβάρυνσης που είχαν οι λογαριασμοί ρεύματος λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Για τον υπολογισμό του βοηθήματος θα αφαιρεθούν οι εκπτώσεις που έλαβαν οι οικιακοί καταναλωτές από του παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και το ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει ήδη δοθεί.

Το ύψος της ενίσχυσης θα κυμαίνεται από 18 έως και 600 ευρώ. Σημειώνεται ότι η περίοδος των αιτήσεων έχει λήξει.

Σε αυτό το στάδιο γίνονται οι απαραίτητες διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.