A- A+
Πού βρίσκονται σήμερα τα περισσότερα νεόδμητα ακίνητα στην Αττική - Νέα έρευνα

Μπορεί η άνοδος της οικοδομικής δραστηριότητας στην πλειονότητα των περιοχών της Αττικής να φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, ωστόσο υπάρχουν σημεία του Λεκανοπεδίου που προσελκύουν περισσότερο κοινό.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, δύο είναι οι ευρύτερες περιοχές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον κατασκευαστών και επενδυτών: τα Νότια και τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.


Ενδιαφέρον στις πιο ακριβές

Κι αυτό διότι τόσο το περιθώριο κέρδος στις πωλήσεις, λόγω της ανόδου τόσο των τιμών την τελευταία διετία, όσο και των αποδόσεων μέσω μίσθωσης.

Στις δύο περιοχές διατίθεται το 73% των νεόδμητων ακινήτων, ενώ αν προστεθεί και στο κέντρο της Αθήνας που έρχεται τρίτο σε αριθμούς, το ποσοστό προσεγγίζει το 85%.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από τις αγγελίες πώλησης ακινήτων που έχουν κατασκευαστεί από το 2018 μέχρι σήμερα, όπως τις κατέγραψε το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates.


ADVERTISEMENT

Τα ποσοστά

Αναλυτικότερα:

  • Νότια προάστια

Εδώ βρίσκονται τα περισσότερα από τα μισά νεόδμητα διαμερίσματα και σπίτια (52,61%). Ξεχωρίζουν Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Άλιμο και Παλαιό Φάληρο.

  • Βόρεια προάστια

Σσυγκεντρώνεται ένα στα πέντε νεόδμητα ακίνητα (ποσοστό 21,20%). Οι πιο δημοφιλείς περιοχές είναι και σε αυτήν την περίπτωση οι πιο ακριβές. Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Κηφισιά, Μαρούσι και Χολαργός.

  • Κέντρο Αθήνας

Ακολουθεί το Κέντρο (ποσοστό 11,48%), με τα περισσότερα νεόδμητα ακίνητα αν διατίθενται στο Νέο Κόσμο και στο Παγκράτι, όπου υπάρχουν ακόμη αναξιοποίητα οικόπεδα.

  • Ανατολικά προάστια

Εντοπίζεται το 3,71% των νεόδμητων. Ο μεγαλύτερος αριθμός νεόδμητων ακινήτων βρίσκεται στον Γέρακα, λόγω της εύκολης πρόσβασης στη Λ. Μεσογείων και την Αττική οδό, αλλά και της κοντινής απόστασης από την Αγία Παρασκευή. Ακολουθεί η Παλλήνη.

  • Δυτικά προάστια

Το ποσοστό ανέρχεται σε 5,21%. Τα περισσότερα νεόδμητα ακίνητα βρίσκονται σε Περιστέρι και Πετρούπολη.