A- A+
Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι σε αναστολή και όσοι είναι στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ - Το χρονοδιάγραμμα

Από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει το υπουργείο Εργασίας να καταβάλλει στους υπό αναστολή εργαζομένους και σε όσους είναι στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, τις αποζημιώσεις.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα των χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, το οποίο έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 θα καταβληθούν:

- Τα ποσά που αναλογούν στους δικαιούχους του  προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»  για Οκτώβριο και Νοέμβριο 2020, καθώς και το δώρο Χριστουγέννων για όλους τους μήνες μέχρι και τον Νοέμβριο 2020.

- Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω των αναστολών των συμβάσεων εργασίας  καθώς και το αναλογούν δώρο Χριστουγέννων μέχρι τον Δεκέμβριο 2020 σε δικαιούχους που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις-διορθώσεις, είτε συμπεριλαμβάνονται στην τελική εκκαθαριστική λίστα πληρωμών μέχρι και τον Δεκέμβριο 2020.

- Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού στους δικαιούχους με μονομερή δήλωση (καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί / ξενοδοχοϋπάλληλοι και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων) που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις – διορθώσεις, είτε ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία διασταυρώσεων.

Από την Πέμπτη 04/02/2021 θα καταβληθούν:

- Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2021

- Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας - Μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Δεκέμβριο 2020

- Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για το Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

- Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.