A- A+
Ποδαρικό στο 2021 με αποζημιώσεις για τους εργαζόμενους σε αναστολή - Τι θα πάρουν

Το αργότερο έως τις 12 Ιανουαρίου θα καταβληθούν από το κράτος στους εργαζομένους οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για το διάστημα που η σύμβασή τους τέθηκε σε αναστολή.

Οι δηλώσεις για εργαζόμενους σε αναστολή κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων θα πρέπει να γίνουν έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου της νέας χρονιάς ή λίγα 24ωρα αργότερα, με πιθανότερη ημερομηνία την 12η Ιανουαρίου.

Το ύψος της αποζημίωσης

Ανάλογα με το αριθμό των ημερών που ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή, θα λάβει το ποσό που δικαιούται. Κάποιος που ήταν σε αναστολή όλο το μήνα θα πάρει 534 ευρώ.

Από εκεί και πέρα εάν εργάστηκε για κάποιο διάστημα, ο υπολογισμός γίνεται με βάση τις ημέρες που η σύμβαση τελούσε σε αναστολή μέσα στο Δεκέμβριο.

Στην προκειμένη περίπτωση η αποζημίωση διαμορφώνεται στα ακόλουθα επίπεδα:

ADVERTISEMENT

Το δώρο Χριστουγέννων

Εξάλλου, μέσα στον Ιανουάριο, κατά πάσα πιθανότητα σε δεύτερο χρόνο, θα καταβληθεί έως τις 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση.

Δεν αποκλείεται όμως να καταβληθεί και νωρίτερα, περί τα μέσα του μήνα. Στην προκειμένη περίπτωση το κράτος καταβάλλει τη δική του συμμετοχή στο Δώρο Χριστουγέννων για το διάστημα που ο εργαζόμενος ήταν σε αναστολή.

Όλοι οι μήνες από το Μάιο έως το Δεκέμβριο υπολογίζονται με ονομαστικό μισθό 534 ευρώ, πλην του Νοεμβρίου που ο ονομαστικός μισθός ανέρχεται σε 800 ευρώ.