A- A+
Πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες από το ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ) που ανοίγει τις πύλες τους στις 20/3
Τον τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών στις μονάδες υγείας του νέου ΠΕΔΥ που αντικαθιστά τον ΕΟΠΥΥ παρουσιάζει μέσω αναλυτικής εγκυκλίου το υπουργείο υγείας, ενόψει της έναρξης λειτουργίας του στις 20/3.

Όλες οι Νομαρχιακές καθώς και οι Τοπικές Μονάδες Υγείας οι οποίες μεταφέρθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ στο ΠΕΔΥ, και μέχρι ολοκληρώσεως της χωροταξικής αναδιοργάνωσής τους, θα φέρουν διακριτικό τίτλο ως εξής: ΠΕΔΥ-ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ με την προσθήκη της ονομασίας εκάστης ΝΜΥ ή ΤΜΥ (π.χ. η ΤΜΥ Πύλης Αξιού μετονομάζεται σε ΠΕΔΥ-Μονάδα Υγείας Πύλης Αξιού).

Στις μονάδες αυτές παρέχονται υπηρεσίες υγείας, ισότιμα προς όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, συμπεριλαμβανομένων και των ανασφάλιστων πολιτών.

Δωρεάν περίθαλψη και ωράριο

Για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες, δεν καταβάλλεται κανενός είδους εξέταστρο ή αμοιβή μέχρι ολοκληρώσεως της λειτουργικής ενοποίησης της ΠΦΥ.

Οι μονάδες υγείας λειτουργούν κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 07.00 έως και τις 19.00, ενώ σταδιακά θα καθοριστούν συγκεκριμένες μονάδες, οι οποίες θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο ή και σε 24ωρη βάση.

Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και ένταξής τους στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ, το ωράριο εργασίας των ιατρών, προβλέπεται να είναι οκτάωρο και ορίζεται από τις 07.00 έως και τις 15.00 ή από τις 11.00 έως και τις 19.00 αντίστοιχα.

Το ωράριο θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες της Μονάδας Υγείας και κατ' εκτίμηση του Υπευθύνου της Μονάδας Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη την εύρυθμη λειτουργία της, καθώς και τον συνολικό αριθμό του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού το οποίο έχει ενταχθεί σε αυτήν.

Το ωράριο εργασίας του λοιπού προσωπικού, παραμένει οκτάωρο.