A- A+
Μεταφορά χρημάτων από τράπεζα σε τράπεζα δωρεάν για ποσά ως 500 ευρώ

Με την εξέλιξη της τεχνολογικών υποδομών των τραπεζών είναι πλέον δυνατή η αποστολή εμβάσματος σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα άμεσα, όλο το 24ωρο και δωρεάν.

Πλέον οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς) και η Attica Bank, συμμετέχουν στην υπηρεσία διατραπεζικών συναλλαγών Instant Payments.

Πρόκειται για μία πανευρωπαϊκή υπηρεσία, που προς το παρόν δίνει τη δυνατότητα αποστολής εμβασμάτων εντός Ελλάδος, από τράπεζα σε τράπεζα, για ποσά έως 12.500 ευρώ το πολύ σε 10 δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχουν αργίες, σαββατοκύριακα, ούτε νεκρές ώρες. Το σύστημα δουλεύει όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.

Η αποστολή έως 500 ευρώ

Η υπηρεσία παρέχεται τόσο μέσω e-banking με επιπλέον κόστος 1 ευρώ σε σχέση με τα κανονικά εμβάσματα.

Ωστόσο, για ιδιώτες που θέλουν να στείλουν εμβάσματα έως 500 ευρώ, υπάρχει τρόπος αυτό να γίνει είτε δωρεάν ή με πολύ χαμηλές προμήθειες, χωρίς καμία επιβάρυνση του παραλήπτη.

Η μόνη προϋπόθεση είναι να είστε συνδρομητής e-banking και να έχετε ενεργοποιημένο στο κινητό σας το mobile banking της τράπεζάς σας.

Κι αυτό διότι μόνον από εκεί, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής εμβασμάτων έως 500 ευρώ με πάρα πολύ χαμηλή προμήθεια ή ακόμη και εντελώς δωρεάν.

Από την άλλη, ο παραλήπτης για να δει τα χρήματα να πιστώνονται στο λογαριασμό του θα πρέπει να έχει εγγραφεί και εκείνος στις υπηρεσίες Instant Payments ή Iris Online Payemnts της τράπεζάς του.



Οι υπηρεσίες ανά τράπεζα

Αναλυτικότερα, η εκτέλεση δωρεάν ή πολύ φθηνών εμβασμάτων έως 500 ευρώ γίνεται ως εξής:

  • Alpha Bank

Διαθέτει την υπηρεσία Alpha Quick Transfer, η οποία επιτρέπει άμεσες μεταφορές μέσω myAlpha Web και myAlpha Phone

Μπορείτε να εκτελέσετε απολύτως δωρεάν εμβάσματα έως 500 ευρώ σε λογαριασμούς ιδιωτών.


  • Eurobank

Διαθέτει την υπηρεσία «Pay a Friend - PAF» μέσω του mobile banking.

Το κόστος αποστολής εμβασμάτων ανέρχεται στα ακόλουθα επίπεδα:

  • Έως 30 ευρώ ανέξοδα
  • Από 30,01 έως 100 ευρώ: 0,50 ευρώ
  • Από 100,0,1 έως 500 ευρώ: 1,20 ευρώ

  • Εθνική Τράπεζα

Προσφέρει μέσω του mobile banking την υπηρεσία i-bank Pay, μέσω της οποίας είναι δυνατή χωρίς κανένα κόστος η αποστολή εμβασμάτων έως 500 ευρώ σε λογαριασμούς ιδιωτών.

Για τη μετάβαση στην υπηρεσία επιλέξτε «Νέα Μεταφορά» και στη συνέχεια «Αριθμό κινητού τηλεφώνου» για μετάβαση στην υπηρεσία μέσω του mobile banking.

Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε την ξεχωριστή εφαρμογή i-bank Pay, στην οποία εισέρχεστε με τους κωδικούς e-banking.


  • Τράπεζα Πειραιώς

Μέσω της υπηρεσίας IRIS 24/7 Payment είναι δυνατή η αποστολή εμβασμάτων έως 500 ευρώ με πολύ χαμηλό κόστος.

Συγκεκριμένα, η προμήθεια ανέρχεται σε μόλις 0,02 ευρώ για ποσά έως 50 ευρώ και σε 0,50 ευρώ για ποσά από 50,01 έως 500 ευρώ.