A- A+
Πώς ενεργοποιείται το e-com PIN για να κάνετε e-συναλλαγές με κάρτες Alpha Bank

Εδώ και μερικούς μήνες η διενέργεια ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες της Alpha Bank είναι πιο ασφαλής μέσω της υπηρεσίας e-com PIN.

Αυτή η δικλείδα ασφαλείας είναι απαραίτητη όταν μία συναλλαγή γίνεται χωρίς την αποστολή Push Notification από την τράπεζα, είτε επειδή δεν το έχετε ενεργοποιήσει ή λόγω άλλων τεχνικών λόγων.

ADVERTISEMENT

Γιατί είναι απαραίτητο

Για να ολοκληρωθεί λοιπόν μία συναλλαγή με την κάρτα σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πέρα του κωδικού μίας χρήσης που λαμβάνετε με SMS ή Viber, και του e-com PIN.

Πρόκειται για ένα 3ψήφιο αριθμητικό κωδικό, τον οποίο θα ορίσετε εσείς και θα πρέπει να θυμάστε.

Έτσι, κάθε φορά που κάνετε μία συναλλαγή και δεν λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας (Push Notification), θα πρέπει να συμπληρώνετε στα ειδικά πεδία δύο κωδικούς:

- Το extra PIN που αποστέλλεται με μήνυμα

- Το e-com PIN που είναι σταθερό και δεν αλλάζει, παρά μόνο αν το ξεχάσατε

ADVERTISEMENT

Η διαδικασία ορισμού

Το e-com PIN ορίζεται μόνο μία φορά όταν πάτε να κάνετε την πρώτη σας αγορά, όπου είναι απαραίτητο.

Κατά τη διάρκεια της αγοράς, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε το ΑΦΜ σας σε ειδικό πεδίο που θα εμφανιστεί και στη συνέχεια ακολουθώντας τις οδηγίες, θα πρέπει να ορίσετε το e-com PIN που επιθυμείτε να χρησιμοποιείται για τη συγκεκριμένη κάρτα.

Σημειώνεται ότι το e-com PIN είναι αυστηρά προσωπικό, θα πρέπει να το θυμάστε και δεν πρέπει να το αποκαλύπτετε σε κανένα τρίτο, συμπεριλαμβανομένων και του προσωπικού της τράπεζας.

Αν το ξεχάσετε καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο της Alpha Bank στο 2103260000 και ζητάτε να προχωρήσετε στον επανορισμό του μέσω της ίδιας διαδικασίας που προαναφέρθηκε.