A- A+
Ποιοι θα λάβουν στις 9/5 το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης - Τα κριτήρια
Επιτροπή που θα απαρτίζουν στελέχη των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης θα εξετάσει τις δυνατότητες διεύρυνσης των δικαιούχων των 500 εκατ. ευρώ του πρωτογενούς πλεονάσματος, που θα μοιραστούν.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, στις 9 Μαΐου θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα σε 64.000 συνολικά ενστόλους με ακαθάριστο μισθό έως 1.500 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται νυχτερινά και πενθήμερα.

Πρόκειται για 26.500 αστυνομικούς, 2.000 λιμενικούς, 1.480 πυροσβέστες και 33.745 γυναίκες και άνδρες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το επίδομα θα δοθεί, εφάπαξ χωρίς κρατήσεις και φόρους, με βάσει το μηνιαίο εισόδημα που είχαν οι παραπάνω ομάδες τον Ιανουάριο του 2014.

Διεύρυνση δικαιούχων

Την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να αυξήσει τους αποδέκτες του κοινωνικού μερίσματος.

Για το λόγο αυτό οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντησή τους την Τετάρτη, αποφάσισαν τη σύσταση πενταμελούς επιτροπής, η οποία θα εξετάσει τα κριτήρια και τους όρους με τους οποίους θα διανεμηθούν τα 500 εκατ. ευρώ.

Την επιτροπή θα απαρτίζουν οι Παναγιώτης Τσακλόγκλου και Σταύρος Παπασταύρος εκ μέρους της ΝΔ και οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Κουτρουμάνης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.