A- A+
Πετρέλαιο θέρμανσης: Ανατίμηση 50% σε σχέση με το 2020 - Μειώστε το κόστος με την κάρτα σας

Με τιμή πάνω από τα επίπεδα του 1,15 ευρώ το λίτρο ξεκίνησε την Παρασκευή η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια όλης της χώρας.

Σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η άνοδος της τιμής προσεγγίζει το 50%, καθώς τον Οκτώβριο του 2020 βρισκόταν κάτω από τα 0,80 ευρώ το λίτρο.

Πώς μειώνετε το κόστος

Πέραν από μία καλή έρευνα αγοράς που πρέπει να κάνετε πριν την προμήθεια πετρελαίου, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την ελάφρυνση του οικογενειακού σας προϋπολογισμού .

Το κόλπο είναι να χρησιμοποιήστε έξυπνα τις κάρτες σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να κερδίσετε από τα εξής:

- Άτοκες δόσεις. Πλέον τα περισσότερα πρατήρια δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης των αποδείξεων και των τιμολογίων που εκδίδουν σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Αρκεί η πιστωτική σας κάρτα να έχει το διαθέσιμο όριο που απαιτείται. Γιατί λοιπόν να δώσετε στο ...χέρι 1.200 ευρώ και να μην τα εξοφλήσετε με 100 ευρώ το μήνα για ένα χρόνο;


- Προγράμματα επιβράβευσης. Αν επιλέξετε το σωστό πρατήριο, δηλαδή αυτό που συνεργάζεται με την τράπεζά σας, μεγιστοποιείτε την ανταμοιβή που παίρνετε, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και το 5%.

Το κέρδος σας αποτελεί πραγματικό χρήμα, καθώς στη συνέχεια μπορείτε να το εξαργυρώσετε σε αγορές που ούτως ή αλλιώς θα κάνατε, σε οποιοδήποτε συνεργάτη του εκάστοτε προγράμματος επιβράβευσης.

Είναι σίγουρο μάλιστα ότι το επόμενο διάστημα, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, θα ενεργοποιηθούν ειδικές προσφορές για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης από τις τράπεζες.

Οπότε, θα μπορούσατε να περιμένετε λίγο, με τον κίνδυνο βέβαια να ακριβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου.

ADVERTISEMENT

Υπολογίστε το όφελός σας

Σε κάθε περίπτωση για να πάρετε την τελική σας απόφαση, θα πρέπει να υπολογίσετε το τελικό κόστος της παραγγελίας σας, αφαιρουμένης της αξίας της επιβράβευσης.

Δεν θα πρέπει να στέκεστε μόνο στην τιμή του λίτρου ή στην επιβράβευση από την τράπεζα.

Θα πρέπει να συνυπολογιστούν όλα, καθώς μία αυξημένη επιβράβευση δεν συνιστά την συμφερότερη επιλογή αν η τιμή του λίτρου είναι πολύ υψηλή και το αντίστροφο.

Παράδειγμα

Για παράδειγμα εάν σε ένα βενζινάδικο η τιμή είναι 1,17 ευρώ το λίτρο και η επιβράβευση 1% και στο άλλο 1,20 ευρώ το λίτρο, με επιβράβευση 5%, θα πρέπει να κάνετε τους εξής υπολογισμούς:

Στα 1.000 λίτρα το κόστος του πετρελαίου είναι στην πρώτη περίπτωση 1.170 ευρώ και κερδίζετε 11,7 ευρώ στην κάρτα σας. Άρα το τελικό κόστος διαμορφώνεται στα 1.158 ευρώ περίπου.

Στο δεύτερο πρατήριο θα πρέπει να πληρώσετε 1.200 ευρώ, αλλά παίρνετε πίσω μέσω της επιβράβευσης 60 ευρώ.

Άρα το τελικό κόστος διαμορφώνεται σε 1.140 ευρώ, χαμηλότερο κατά 18 ευρώ από το πρώτο πρατήριο.


Εργαλείο: Ανακαλύψτε όλες τις προσφορές επιβράβευσης ανάλογα με την κάρτα σας


ADVERTISEMENT