A- A+
Παρατείνεται έως 6/9 η προθεσμία για την πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΦΑΠ
Παράταση έδωσε, παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις αρμόδιων στελεχών του οικονομικού επιτελείου, το υπουργείο Οικονομικών για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).

Η σχετική προθεσμία έληγε στις 30 Αυγούστου, ωστόσο λόγω της μεγάλης προσέλευσης των φορολογουμένων στις τράπεζες, κρίθηκε αναγκαστική η χορήγηση παράτασης.

Η παράταση έως την επόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου αφορά τόσο την πρώτη δόση του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 13, όσο και της πρώτης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 11 και 12.

Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι που εξοφλούν το συνολικό ποσό του ΦΕΦΠ 13 μέχρι την επόμενη Παρασκευή δικαιούνται της έκπτωσης 1,5% που προβλέπεται.

Η παράταση δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων.
Υπενθυμίζεται πως ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων και πως για όσους υπόχρεους έληγε ο πρώτη δόση σήμερα, ο ΦΕΦΠ πληρώνεται σε 3 δόσεις.
Σημειώνεται ότι η σχετική παράταση δεν αφορά τις προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος του 2013, που λήγει το πρωί της Δευτέρας.