A- A+
Όταν η τράπεζα σας ...πληρώνει το σούπερ μάρκετ - Πόσο μπορείτε να κερδίσετε

Να πετύχουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων στις αγορές τους στο σούπερ μάρκετ έχουν τη δυνατότητα οι πελάτες των τραπεζών, κάνοντας έξυπνη χρήση των καρτών τους.

Συγκεκριμένα, μπορούν σε κάθε συναλλαγή να κερδίζουν ένα ποσοστό της αξίας της, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται για δωρεάν ή με έκπτωση αγορές.

Ο λόγος γίνεται για τα προγράμματα επιβράβευσης που συνοδεύουν τις κάρτες των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, μέσω των οποίων μπορείτε να εξοικονομήσετε κάθε χρόνο σημαντικά ποσά.

Οι καταναλωτές, ειδικά στην σημερινή συγκυρία υψηλού πληθωρισμού, έχουν την ευχέρεια κάνοντας έξυπνη χρήση των καρτών τους, να «σβήσουν» τις αυξήσεις των τιμών στο ράφι με αυτόν τον τρόπο.

Πώς κερδίζετε

Αναλυτικότερα, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την κάρτα σας, χρεωστική ή πιστωτική, στο σούπερ μάρκετ, κερδίζετε πόντους που αντιστοιχούν σε δωρεάν αγορές.

Για να μεγιστοποιήσετε το όφελός σας θα πρέπει να κάνετε τις αγορές σας σε επιχειρήσεις που συνεργάζονται με την τράπεζα που έχει εκδώσει την κάρτα σας.

Τα συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ στα βασικά προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών είναι τα εξής:

- Alpha Bonus: ΑΒ Βασιλόπουλος

- Eurobank €πιστροφή: Σκλαβενίτης, My market, μασούτης, e-fresh

- Εθνική Τράπεζα go4more: Σκλαβενίτης, μασούτης, e-fresh

- Τράπεζα Πειραιώς yellow: Σκλαβενίτης, μασούτης, Κρητικός

Μπορείτε να εξερευνήσετε όλα τα προγράμματα επιβράβευσης, μέσω του σχετικού εργαλείου αναζήτησης του Moneyonline.

ADVERTISEMENT

Το όφελός σας

Το όφελος ανά συναλλαγή, ανάλογα με την κάρτα που θα χρησιμοποιήσετε και το σούπερ μάρκετ που θα επιλέξετε μπορεί να κυμαίνεται από 0,8% έως 2% επί της αξίας της.

Η ανταμοιβή αυτή είναι άμεσα διαθέσιμη προς εξαργύρωση. Έτσι, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για επόμενες αγορές είτε στο σούπερ μάρκετ ή σε άλλες συνεργαζόμενες με την τράπεζά σας επιχειρήσεις.

Αν υποθέσουμε ότι πραγματοποιείτε στο σούπερ μάρκετ ετησίως αγορές ύψους 10.000 ευρώ, το όφελός σας μέσω της επιβράβευσης μπορεί να ανέλθει έως και τα 200 ευρώ.

Πρόκειται για πραγματικά χρήματα, καθώς με αυτά αποκτάτε δωρεάν προϊόντα ή υπηρεσίες από τις επιχειρήσεις που εσείς θα επιλέξετε για να κάνετε την εξαργύρωση.

Εάν δε, συνδυάσετε την επιβράβευση από την κάρτα με το πρόγραμμα ανταμοιβής που τρέχει το σούπερ μάρκετ, το όφελός σας μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

ADVERTISEMENT

Παράδειγμα

Μέσω του εργαλείου σύγκρισης προγραμμάτων επιβράβευσης του Moneyonline μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια πόσα χρήματα κερδίζετε από τις αγορές σας στο σούπερ μάρκετ.

Εισάγετε το ποσό που δαπανάτε κάθε μήνα ή χρόνο, επιλέγετε στην κατηγορία δαπάνης «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ» και αμέσως εμφανίζονται στην οθόνη σας όλα τα προγράμματα επιβράβευσης της αγοράς.

Έτσι, μπορείτε να δείτε ποιο σούπερ μάρκετ συμφέρει να επισκπέπτεστε ανάλογα με την κάρτα σας ή ποια κάρτα συμφέρει να έχετε στο πορτοφόλι σας ανάλογα με το σούπερ μάρκετ στο οποίο θέλετε να ψωνίζετε.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα με τα αποτελέσματα αναζήτησης για ψώνια ύψους 10.000 ευρώ:

κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση