A- A+
Οριστικό! Το καλοκαίρι το Δώρο Πάσχα - Εθελοντική η καταβολή του ως τη Μεγάλη Τετάρτη

Στην άρση κάθε ποινικής δίωξης εναντίον εργοδοτών μέχρι να οριστεί η νέα καταληκτική ημερομηνία καταβολής του Δώρου Πάσχα, προχωρά η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα, που μένει να οριστεί και όχι μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Ωστόσο, όσες επιχειρήσεις θέλουν, μπορούν να καταβάλλουν στους εργαζομένους τους το Δώρο και νωρίτερα.

Στην κυβέρνηση θεωρούν αυτονόητο ότι οι σχετικές καταβολές θα γίνουν τον επόμενο μήνα από επιχειρήσεις όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, που όχι μόνο συνεχίζουν να λειτουργούν, αλλά εμφανίζουν και αύξηση τζίρου.

Οι επίσημες δηλώσεις

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή το πρωί, «λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες και αφού αφουγκραστήκαμε τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στην αγορά, δίνουμε τη δυνατότητα στους εργοδότες, η καταβολή του Δώρου Πάσχα να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα, χωρίς κυρώσεις».

Στόχος είναι να «ανακουφίσουμε τις επιχειρήσεις από τις δυσμενείς συνέπειες του φαινομένου του κοροναϊού στη ρευστότητά τους, και το σημαντικότερο, να επιτύχουμε τη δίκαιη διασπορά του Δώρου Πάσχα στο σύνολο της οικονομίας και όχι μόνο σε κάποιες λίγες επιχειρήσεις και κλάδους που σήμερα δεν βρίσκονται σε αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα λειτουργίας τους».

Επιπλέον, 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν Δώρο Πάσχα!

Δώρο το οποίο έχει καταργηθεί στο Δημόσιο.